Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Hlavní zemědělský produkt Spojených států: marihuana

Fides, agentura Kongregace pro evangelizaci národů, uvedla, že hlavním zemědělským produktem Spojených států není ani kukuřice, ani obilí či bavlna, ale marihuana.
Informace vychází ze zpracování údajů různých federálních institucí Spojených států. Vyplývá z nich, že výnosy z produkce marihuany v zemi dosahují hodnoty 35,8 miliard dolarů. Marihuana pěstovaná na poli vynesla 31,7 miliard, zatímco produkce ze skleníků a uzavřených prostor činí 4,1 miliardy.
Tato situace vyvolává obavy kvůli dopadům, které šíření omamných drog působí mezi mladými lidmi. Znepokojující jsou oběti – od silničních nehod po duševní onemocnění – v důsledku užívání drog.
Právě před rokem papež Benedikt XVI. při návštěvě Farmy naděje (Fazenda da Esperança) v Guaratinguetá (léčebna pro narkomany) 12.5.2007 během své cesty do Brazílie připomněl vysokou daň závislosti na drogách a omamných látkách a řekl: “Vyzývám všechny dodavatele, aby se zamysleli nad zlem, které páchají na množství mladých lidí i dospělých ze všech společenských vrstev: Bůh od nich bude žádat, aby vydali účty z toho, co dělali. Lidská důstojnost nemůže být takovým způsobem pošlapána.” Celý text. Plukovník Komorous, šéf protinarkotické brigády ČR připomíná, že není možné dělat rozdíly mezi drogami a považovat marihuanu za lehkou drogu, neboť její účinnost se během let zmnohonásobila. Marihuanu je podle jeho slov třeba považovat za stejně silnou drogu jako je heroin, pervitin, a další.

Odpoveď