Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

EXTRÉM – NOVÁ NORMA

Extrém plagát štvorec web_2Slovenské divadlo v Londýne pozýva na nové autorské divadelné predstavenie Extrém [nová norma], ktoré so satirou i nostalgiou reflektuje na obdobie pandémie, ktoré zasiahlo každého z nás. A hoci by sa táto etapa našich životov už mohla zdať vzdialená, naše umelecké spracovanie kladie dôraz na naše prežívanie kríz než na samotnú udalosť, čím sa približuje divákom a má silu zasiahnuť ľudí rôznych názorov i skúseností.

Kedy?
3. marec o 19:00 v slovenskom jazyku
4. marec o 19:00 v anglickom jazyku
.
Kde?
The Cockpit, Gateforth Street, NW8 8EH, London
.
Vstupenky v predaji na tomto odkaze 
Extrém plagát štvorec

O divadle:

Slovenské divadlo v Londýne (STL)  je divadlo s autorskými inscenáciami na aktuálne témy v slovenskom alebo anglickom jazyku, ktoré umožňuje umelcom zo Slovenska tvoriť vlastné predstavenia v Londýne. Už niekoľko rokov hráme pre krajanov, ale aj britské a medzinárodné publikum v UK.

STL je tiež platforma, ktorá umožňuje umelcom získať zručnosti potrebné na vedenie vlastných nezávislých umeleckých projektov.

.

O inscenácii:

V jeden deň si vychutnávate obľúbenú zmrzlinu na rodinnej dovolenke, na ďalší sa ocitnete v celoštátnom lockdowne. Život je nepredvídateľný a učí nás prispôsobivosti, no v uplynulých dvoch rokoch sme si prešli takými extrémami, že sme sa nemohli spoľahnúť na to, čo sa stane počas ďalšej hodiny, nieto na ďalší mesiac. Pandemické pravidlá nám priniesli rôznorodé skúsenosti. Niektorým sa uľavilo, že môžu konečne spomaliť, iní zostali frustrovaní a prepadli nude. Niektorí začali pracovať viac, iní žili v neustálom strachu. Celkovo nás to všetkých pohltilo. A zdá sa, prihliadnuc na nedávne svetové udalosti, že keď prejde jedna kríza, vystrieda ju druhá. V nekonečnom kolobehu života sa dostávame z jedného extrému do druhého a extrém sa stáva normou.

Slovenské divadlo v Londýne reflektuje na najväčšiu udalosť posledného desaťročia, ktorá celosvetovo ovplyvnila život každého človeka. Hra v pestrej koláži scén a postáv predostiera kontrastné situácie spôsobené pandémiou. Mnohé z nich sú inšpirované skutočnými udalosťami. Herci skúmajú vzorce správania sa spoločnosti a jednotlivcov v čase krízy pomocou spoločného autorského tvorenia, využívajúc pohybové vyjadrenie, hudbu aj piesne.

Počas predstavenia dokonca angažujú aj divákov, aby čo najlepšie nastavili zrkadlo zaužívaným názorom a otvorili nové perspektívy vnímania. Hra naplnená drámou, ale aj humorom a satirou má za cieľ pôsobiť ako kolektívna terapia umením.

Odpoveď