Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 25. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK „C“ / 18. – 25. 09. 2016 /

dvere_kostola_our_lady_of_la_salette

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Litrugický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok Féria
utorok Sv. Ondreja Kima Taegona, kňaza, a Pavla Chonga Hasanga a spoločníkov, mučeníkov spomienka
streda Sv. Matúša, apoštola a evanjelistu sviatok
štvrtok Féria
piatok sv. Pia z Pietrelciny, kňaza spomienka
sobota Féria
nedeľa 26. nedeľa v období cez rok „C“ slávnosť

 

  1. Sväté omše tento týždeň:
deň týždňa čas v jazyku
pondelok
utorok
streda 19.30 slovensky
štvrtok
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota
nedeľa 13.00                       17.30 slovensky a česky

slovensky

 

  1. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac september:
Všeobecný Aby každý jednotlivec prispieval k spoločnému dobru a k budovaniu takej spoločnosti, kde ľudská osoba bude v jej centre.
Evanjelizačný Aby si kresťania prostredníctvom účasti na sviatostiach a meditáciou Svätého Písma vždy viac uvedomovali svoju zodpovednosť za evanjelizáciu.
Úmysel KBS Aby sa učitelia, študenti, žiaci i zamestnanci škôl usilovali v školskom roku vnášať prvky kresťanskej  kultúry do svojho života i pracovného prostredia.

SCM DÁVA DO POZORNOSTI:

4. Dňa 18. septembra sa koná svätá omša (International Mass)  pre všetky etnické misie v Londýne vo Westminsterskej katedrále o 17.30 hod., ktorú bude celebrovať kardinál Vincent Nichols, westminsterský arcibiskup.
K tejto slávnosti ste všetci srdečne pozvaní.
Z tohto dôvodu nedeľná večerná sv. omša dnes v  SCM nebude.

Dňa 13. novembra 2016 bude nitriansky biskup o. Viliam Judák vysluhovať v SCM v Londýne v kostole Our Lady of La Salette and St Joseph sviatosti kresťanskej iniciácie pre kandidátov. Z uvedeného dôvodu, keďže sa jedná o slávnosť celej misie, večerná svätá omša v tento deň nebude.

5. Drahí priatelia, prijmite ponuku a pozvanie na predveľkonočnú púť do Svätej Zeme, kde máme naše korene vo viere a kde Boh dal všetky svoje prisľúbenia nám – ľuďom. Púť sa uskutoční v marci 2017 s odletom z Bratislavy. Viac informácii môžete nájsť na webstránke SCM a taktiež na plagáte na nástenke vzadu v kostole.

6. SCM pozýva rodičov, ktorí prihlásili svoje deti k príprave k 1.svätému prijímaniu (alebo ešte chcú prihlásiť, majú poslednú príležitosť urobiť tak tento týždeň do piatku), na stretnutie v piatok 23.09.2016 o 17.00 hod. v kancelárii SCM.

7. SCM pozýva záujemcov – dospelých a dospievajúcich (od 15.roku života), ktorí sa prihlásili k príprave k sviatostiam kresťanskej iniciácie (krst, 1.sv.prijímanie a birmovka) alebo sa ešte chcú prihlásiť (majú poslednú príležitosť urobiť tak tento týždeň do piatku prostredníctvom emailu info@scmlondon.org), na stretnutie v piatok 23.09.2016 o 19.30 hod. v kancelárii SCM.

8. SCM žiada aj toho roku svojich farníkov, ktorí môžu pomôcť pri príprave k sviatostiam (k 1.sv.prijímaniu pre deti a k sviatostiam kresťanskej iniciácie pre dospelých), aby sa prihlásili u duchovného správcu SCM osobne alebo emailom info@scmlondon.org .

9. Drahí priatelia, SCM pripravuje nový motivačný kalendár na rok 2017. Pozývame vás k jeho spolutvorbe. Idea SCM je, aby to bol spoločný produkt, kde každý, kto prispeje vhodnou myšlienkou a citátom, môže si nájsť časť svojho príspevku v spoločnom projekte.
Na webstránke SCM je link, kde môžete uviesť rozličné citáty aj s jeho autorom, ktoré sú vám blízke, prípadne sú aj vaším mottom (životným krédom), aby ste zvládali nejaké situácie života alebo zaujímate určitý postoj, či presvedčenie, či sa vám  jednoducho páčia a vnútorne s nimi súhlasíte.
Vyhlasujeme 15 okruhov, z ktorých sa potom vyberie 12 pre každý mesiac kalendárneho roka.Každý, kto sa chce zúčastniť, môže si kliknúť a otvoriť link a tam podľa inštrukcií napísať svoje obľúbené citáty k uvedeným témam.
Prosíme vždy uviesť aj svoje plné meno a emailovú adresu.
Možnosť prispievať je do nedele 2. októbra 2016. Ďakujem vám vopred za spoluprácu.
Tešíme sa na náš spoločný Motivačný kalendár 2017.

Zoznam tém (okruhov) je nasledovný:

  1. Radosť/Úsmev
  2. Obeta/Sebaobetovanie
  3. Pokoj
  4. Viera, nádej, láska
  5. Dôvera
  6. Čestnosť
  7. Odvaha
  8. Večnosť
  9. Trpezlivosť
  10. Oddych
  11. Srdečnosť
  12. Milosrdenstvo
  13. Ľudstvo
  14. Modlitba
  15. Múdrosť

Keďže si vážime váš čas a téma je motivačný kalendár, tak sme sa rozhodli aj vás motivovať a odmeniť vaše úsilie. Zo všetkých prispievateľov vyžrebujeme a odmeníme troch prispievateľov. Všetkým trom vyžrebovaným výhercom bude odslúžená sv. omša na ich úmysel. Ďalšie ceny sú: 1. cena je sada 6 pohárov a fľaša vína; 2.cena je sada 2 pohárov a 2 fľaše piva; a 3.cena je ozdobný pohár. Chceme nájsť najlepšie citáty, ale tiež  chceme podporiť každú snahu zapojiť sa do spoločného diela. Preto vyhrať môže každý, kto prispeje nejakým citátom na spoločný kalendár. Celý zoznam prispievateľov bude uverejnený v závere kalendára.

10. Na budúcu nedeľu 25. septembra 2016 budeme sláviť sviatok sv. Václava, patróna českých zemí. Svätá omša o 13.00 hod. bude v českom jazyku.

11. Tichá adorácia pred vystavenou sviatosťou Oltárnou bude v stredu 21. septembra 2016 pred svätou omšou od 18.30 hod. Poklona je zakončená požehnaním so sviatosťou Oltárnou o 19.20 hod.
Príď sa stíšiť a dať priestor Ježišovi vo svojom živote. Čaká i na Teba.

12. Drahí priatelia! Blíži sa koniec leta a práve na posledný deň tohto ročného obdobia vás chceme pozvať na Večer modlitieb a chvál v kostole Slovenskej katolíckej misie v Londýne.
Stretneme sa v stredu o 19:30 na sv. omši, po ktorej budú nasledovať piesne chvál a dobrorečenia nášmu Bohu.

13. Dňa 9. októbra 2016 (nedeľa) po svätej omši o 14.15 hod. bude v našej misií v Church Hall prednáška o histórii drotárstva na Slovensku a ukážka tohto remesla. Všetkých vás srdečne pozývam na toto podujatie.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

Odpoveď