Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Slovenská púť Cesta cez bránu milosrdenstva vo Westminsterskej katedrále

IMG_1485

Slovenská katolícka misia v Londýne pripravila a absolvovala púť Cesta cez bránu milosrdenstva vo Westminsterskej katedrále.

Púte sa zúčastnilo viac ako 50 Slovákov a Čechov, ktorí spoločne prešli Bránou milosrdenstva. Zastavili sa pri každom z desiatich zastavení v katedrále, zaspievali pieseň a predniesli krátky text zamyslenia  s následným rozjímaním. Potom sa spoločne pomodlili Korunku Božieho milosrdenstva. V krypte katedrály zakončili púť svätou omšou, ktorú celebroval duchovný správca SCM Tibor Borovský a kňaz spoločnosti Diela Ježiša Veľkňaza Father Karol Mikloško, ktorý bol zároveň aj kazateľom.

Cesta cez bránu milosrdenstva splnila duchovný cieľ, vstúpiť do života s Bohom, do života jeho lásky a milosrdenstva. Počas tohto času mnohí z prítomných prijali aj sviatosť zmierenia.

Púte sa zúčastnili starší i mladší, rodiny i malé dietky, “domáci” aj hostia, či návštevníci Londýna a SCM.

Tí, ktorí sa nemohli zúčastniť a chceli by individuálne absolvovať Cestu cez bránu milosrdenstva, nájdu v katedrále aj slovenský leták so zamysleniami k jednotlivým zastaveniam.

Foto z púte

Odpoveď