Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Mikulášsky fundraising

OLYMPUS DIGITAL CAMERAV nedeľu 6. decembra navštívil našu misiu aj sv. Mikuláš. Po úvodnej scénke, ktorou nám sv. Mikuláš spolu so svojou družinou – anjelmi, kupcom a ďalšími pomocníkmi pomohli na chvíľu vstúpiť do života, ktorý sa mnohokrát uskutočňuje v rôznych variáciách aj teraz. Života, kde predovšetkým vládne dobrota a ochota. Života spolupodieľať sa a nebyť len divákom. Bolo že to radosti v očiach detí a určite v niektorých prípadoch aj strachu z nepoznaného, kedy sv. Mikuláš spolu s anjelmi pomáhali odovzdať darčeky. Darčeky, ktoré mnohokrát v detských očiach znamenajú oveľa viac ako si dokážeme predstaviť. Neváhajme teda našim deťom sprostredkúvať Krista aj v takýchto veciach. Učme ich a vychovávajme, aby aj budúce generácie poznali ten pocit nekonečnej lásky, lásky, ktorá sa skrýva aj v tých najmenších a najjednoduchších veciach.

Spolu s obdarovaním detí sa v našej misii uskutočnil aj fundraising. A čo to vlastne je? Fundraising ako taký znamená zvyšovanie, či budovanie fondu, resp. finančného obnosu, určeného k určitému cieľu. Po prvýkrát sme ho mohli zažiť aj v našej misii. Je to jedna z možností ako Slovenská katolícka misia ako nezisková organizácia môže získať finančné prostriedky.

SCM sa nechala inšpirovať sv. Mikulášom. Človekom, biskupom s veľkým srdcom, obľúbeným medzi ľudmi pre svoju dobrotu, ochotu a štedrosť. Dobré skutky konal pred svojou smrťou a rovnako aj po nej. Aj v dnešnej dobe inšpiruje mnohých ľudí, ktorí v jeho sviatok neváhajú siahnuť hlboko do vrecka, aby obdarovali nielen svojich blízkych, ale mnohokrát aj úplne neznámych. Priatelia, minulú nedeľu sa práve vďaka Vám podarilo vyzbierať 376,48 GBP.

Ako sme oznamovali 30% z celkovej získanej sumy – teda v tomto prípade 113 GBP, odošleme na Slovenskú katolícku charitu so sídlom v Bratislave. Veríme, že aj tento malý Mikulášsky darček pomôže a rozjasniť tváre ľudí, ktorým poputuje. Nebojme sa byť štedrí, nebojme sa zaloviť v našich dušiach a pomáhať všade tam, kde našu pomoc potrebujú.

Nech náš nebeský Otec odmení všetkých, ktorí neváhali a zapojili sa do tohto projektu svojím finančným darom.

Mená troch vyžrebovaných, pre ktorých sv. Mikuláš zanechal darček:

1. miesto: spiatočná letenka do Ríma – Michal Rusnak
2. miesto: 2x lístky na Cirque du Soleil – Zuzana Kebiskova
3. miesto: 2x lístky London Eye – Mária Ambruchová

Odpoveď