Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Návšteva zo SKM v New Yorku

P1010001Dňa 7. októbra 2015 krajania zo Slovenskej katolíckej misie v New Yorku navštívili SCM v Londýne na ich ceste po Európe. Sprievod tvorili novomenovaný správca farnosti Fr Richard Baker, slovenský kaplán Štefan  Chanas a ďalší traja členovia sprievodu.

Stretnutie začalo slávením sv. omše. Hlavným celebrantom bol domáci duchovný správca SCM Rev Tibor Borovský a kazateľom Fr Štefan Chanas. Vo svojom príhovore pripomenul históriu Slovenskej katolíckej misie v New Yorku a jej duchovnú službu ako aj  pripomenul  dôležitosť zachovania kultúrnych tradícii i zvykov. Rovnako zvýraznil pestovanie národného povedomia a hrdosti na svoje cyrilometodské korene, ktoré misia zachováva a udržuje v spoločenstve krajanov v zahraničí. Po slávení liturgie sv. omše sa hostia s domácim duchovným správcom a zástupcami SCM v Londýne stretli pri rozhovore, kde sa navzájom informovali o činnostiach misie v New Yorku a Londýne. Stretnutie bolo zakončené spoločnou večerou.

Odpoveď