Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Požehnanie novej kancelárie SCM

P1370076Pri príležitosti sviatku patrónov Európy, sv. Benedikta a našich vierozvestov sv. Cyrila a Metoda, bola požehnaná prvá kancelária po 5 rokoch samostatnej existencie SCM.

Vďaka podpore členov misie a ochote i ústretovosti domáceho kňaza o. Michaela Cooleyho sme v priestoroch MANNACENTRE mohli otvoriť a dať do prevádzky priestor potrebný pre chod a riadenie misie, prijímanie stránok k vybaveniu žiadostí, povolení a evidencie, pre duchovné rozhovory a podporu jednotlivcov, či skupín.

Požehnania nových priestorov sa ujal Mons. Michal Baláž, kňaz Žilinskej diecézy za prítomnosti ostatných zúčastnených na slávnosti – opáta Dom Cuthberta, duchovného správcu misie Fr Tibora Borovského, Pátra Petra Pagáča i benediktínskeho rehoľníka brata Michala, rovnako z benediktínskeho kláštora vo Farnborough.

Slávnosti sa zúčastnili aj tí, ktorí prispeli k vytvoreniu tohto tak potrebného priestoru.
Medzi pozvanými bol p. Karol Rusnák s manželkou Máriou, ktorý prispel sponzorsky materiálom na vybudovanie kancelárie, sl. Miroslava Hanáková, ktorá pravidelnými príspevkami na účet misie pomohla zakúpiť potrebné dovybavenie kancelárie (PC, softweare, IT potreby, kancelárske zariadenie a potreby). Ďalej boli pozvaní muži, ktorí prerábali priestory bez nároku na odmenu: Attila Pikor, Václav Jaššo, František Klempár, a ženy, Lucia a Anička. ktoré sa podujali upratať a zveladiť priestor do čistej podoby.

Poďakovanie patrí i sl. Jane Barboríkovej zo Slovenska, ktorá zariadila a poskytla pre potreby SCM kopírovací stroj. Rovanko patrí poďakovanie aj Kamilovi Kmečovi a Edite Kasašovej, ktorí pomohli zostaviť projekt na získanie financií na prenájom týchto priestorov.

Nech tento priestor slúži svojmu účelu na podporu tých, ktorí chcú úprimne žiť podľa evanjelia a napĺňať  Slovo pravdy a lásky v živote Cirkvi.

Odpoveď