Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Sv.omša v Manchestri 16. júna 2013

P1360971Komunita Slovákov a Čechov sa stretla po druhýkrát 16.júna 2013 na slávení sv.omše v Manchestri v Univerzitnom kostole Mena Ježiš. Nedeľné popoludnie o 14.30 sme začali slávením liturgie.
Bolo potešiteľné, že opäť sa nás zišlo mnoho (58). Práca tejto komunity a jej členov je povzbudivá. Využívajúc všetky dostupné prostriedky sociálnych sietí, ale aj svoje osobné kontakty a priatešstvá, oslovovali všetkých, aby mohli prísť na strentutie krajanov a spoločne osláviť Boha. Mnohí využili príležitosť pristúpiť ku sviatosti zmierenia.
Rovnako potešiteľné bolo, že sa nebolo treba  doprosovať, aby sa všetci zúčastnili aktívnym spôsobom na liturgii, či už ako asistencia alebo lektori ap. Bolo to samozrejmosťou, ktorá potešila.
Liturgie sa zúčastnil aj Mons. Michal Baláž, kňaz Žilinskej diecézy.

Po svätej omši sme sa odobrali do veľmi blízkeho klubu (JABEZZCLEG), ktorý je miestom stretávania krajanov. Pri slovenských dobrotách, ktoré nám boli zaistené, sme sa posilnili nielen jedlom, ale aj spoločným zdieľaním radostí o starostí každodenného života. ďalujem Pánovi sa ochotu a nesmiernu túžbu mnohých podporiť dobré dielo, posilňovať krajanov vo viere a vytvárať spoločenstvo priateľstva, porozumenia a lásky.

Najbližšie stretnutie sa uskutoční pravdepodobne v septembri, o čom budú všetci informovaní prostredníctvom mailing listu, ktorý je na tento účel vytvorený, a webovej stránky SCM.

Okrem toho sa plánuje stretnutiu krajanov na púti vo Walsinghame 8.septembra 2013 (nedeľa), o čom budeme informovať všetkých prostredníctvom webovej stránky a tiež mailing listu.

Odpoveď