Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Piknik v Peterborough 4.5.2013

IMG_2963Športové oblečenie na svätej omši v tento deň akoby si vynucovalo božie požehnanie, pretože aj keď nás počasie v tento deň značne zneisťovalo, predsa sme sa len po svätej omši rozhodli ísť na plánovaný piknik do Meadows Garden. A VYPLATILO SA!  Pán požehnal nádherný čas v krásnom prostredí.
Kulinárske umenie Veroniky a dobroty od Jožka, ako aj ostatných prítomných, prispeli ku krásnemu posedeniu a stretnutiu v prírode, kde v družnej debate sme prežívali prítomnosť Pána medzi nami. Snúbenci absolvovali časť svojej prípravy práve medzi rodinami a manželmi, ktorí “už sú v tom”. Dostalo sa im mnohých rád a poučení, vážnych i veselých, a tak veríme a modlíme sa, aby všetky slová padli na úrodnú pôdu.

Bolo krásne prežívať jednotu a spolupatričnosť komunity vo vzájomnej štedrosti stola i slova. Až sa nám priam chcelo zvolať: Pane, dobre je nám tu. Ale čas nás tlačil a bolo nám treba ísť podvečer domov, aby sme povzbudzovali našich hokejistov na MS vo Fínsku.

Tu však chceme vysloviť: Chvála Ti a sláva, Pane! Ďakujeme za milosť požehnania tohto času, pretože sme cítili a zažili , že si medzi nami a v nás.

Odpoveď