Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Voľby do Farskej rady

FR 1Dňa 27. januára 2013 sa po prvýkrát v histórii SCM uskutočnili voľby do Farskej rady (FR). Volieb sa zúčastnilo 89 ľudí, ktorí si mohli vybrať až 9 členov spomedzi 14 kandidátov.

Farská rada je poradný orgán kňaza, ktorý má svoje poslanie vyplývajúce z Kódexu cirkevného práva a rovnako vyplýva zo zmluvy medzi diecézou Westminster, kam naša misia patrí, a Slovenskou katolíckou misiou v Londýne.

Voľby boli platné a do FR boli zvolení títo členovia:

1. Pavúk Jozef
2. Ďuristová Andrea
3. Sersenová Juliana
4. Švec Slavomír
5. Kmeč Kamil
6. Bzdilová Marcela
7. Dugovičová Kristína
8. Hanáková Miroslava
9. Petrinec Stanislav

Veríme, že zvolení členovia budú k tejto zodpovednej úlohe pristupovať svedomito a zodpovedne, aby naša miestna Cirkev cítila veľký osoh z ich práce. K tejto službe pre rozvoj života Slovenskej katolíckej misie v Londýne im vyprosujeme spoločne Božie požehnanie a milosť.

Dňa 10. februára 2013 po poludňajšej svätej omši im správca farnosti odovzdal Menovacie dekréty. Pre veľkú migráciu členov SCM je Farská rada volená na obdobie cirkevného roka. Funkčné obdobie prvej novozvolenej FR je od 10. februára 2013 do 30.11.2013.
Voľby sa uskutočnia každý rok, aby nová FR mohla začať pracovať od 1. adventnej nedele.

Na najbližšom prvom zasadnutí FR sa uskutoční rozdelenie kompetencií pre jednotlivé oblasti (sviatosti a liturgia, ekonomika, podujatia, sociálna sféra, IT, masmédiá a komunikácia)

Títo zvolení členovia sú pripravení prijímať vaše názory, nápady a návrhy pre zlepšenie duchovného života a upevňovania vzťahov v rámci misie, pre budovanie národného, kultúrneho a duchovného povedomia Slovákov a Čechov žijúcich v UK.  Obracajte sa na nich s dôverou, aby predložené námety mohli prediskutovať a predkladať správcovi misie na posúdenie.

Víta sa každá aktivita, ktorá nás všetkých v duchovnom i národnom sebapoznaní a raste posunie ďalej a vyššie.FR

Odpoveď