Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Pracovná cesta správcu SCM na Slovensku

FurdíkZačiatkom februára uskutočnil správca SCM v Londýne pracovnú návštevu Slovenska, pri ktorej sa stretol s viacerými predstaviteľmi verejného, cirkevného a spoločenského života.
Predovšetkým sa stretol s predsedom ÚSŽZ p. RNDr,. Igorom Furdíkom, kde prejednali otázky možnej spolupráce a pozval ho na konferenciu, ktorá je plánovaná na jeseň t.r.
http://www.uszz.sk/sk/stranka/2615/i-furdik-prijal-t-borovskeho-knaza-a-spravcu-skm-v-londyne
Rovnako boli odovzdané vyúčtovania projektov ako aj boli predložené nové projekty.
Potom navštívil o. biskupa Jozefa  Haľka, ktorého informoval o procese menovania Farskej rady a činnosti misie na tento rok. Súčasne ho pozval na pripravovanú konferenciu o našich misionároch, ktorú uvažuje SCM zorganizovať v spolupráci s ÚSŽZ, predstaviteľmi slovenskej katolíckej hierarchie a inteligencie.
Stretol sa s predstavenou rehoľe Congregatio Jesu sr. Helenou Bugošovou, aby prediskutovali ďalšiu spoluprácu sr. Annuntiaty v SCM v Londýne.
Potom navštívil Žilinské biskupstvo, aby boli doriešené otázky ohľadom vyslania kňaza do misie v Londýne.
Pozval k podujatiam v Roku viery a sv.Cyrila a Metoda do SCM ďalšie osobnosti slovenskej duchovnej a akademickej platformy pri osobných stretnutiach.
Komunikoval tiež s predstaviteľom českej katolíckej cirkvi ohľadom poskytnutia materiálov pre väznených v anglických väzniciach.
Počas návštevy Slovenska boli zabezpečené ďalšie potreby SCM ako kopírovací stroj, paškály, reprezentačné materiály.

Odpoveď