Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Návšteva hrobu o. Langa, SJ a spomienka na duše zosnulých

Za nádherného aj keď chladného anglického počasia sme, ako vždy, v poslednú októbrovú sobotu putovali na hrob o. Jana Langa, SJ, aby sme si na tomto mieste raz v roku spoločne pripomenuli tých, ktorí nás predišli na ceste do večnosti. Je to súčasť a znak našej viery, že Cirkev putujúca si spomína a ďakuje všetkým tým, ktorí prežívajú život v božej prítomnosti a svetle ako Cirkev oslávená.

Spomíname na ich dobrotu, lásku a ľudskosť, ako aj vieru, ktorú prežívali vo svojom živote. Veď oni boli vierozvestami svojej doby – naši kňazi, rodičia, súrodenci, priatelia, neznámi dobrodinci, ľudia dobrého srdca a vôle, ktorí oslavovali Boha skrze jeho Syna Ježiša Krista.

V Roku viery okrem iného to bola príležitosť preukázať, že naša viera je živá –  v jednote spoločenstva a nám tak vlastnej a živo slávenej spomienky na zosnulých v našej krajine.

Odpoveď