Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Našu misiu navštívil Doc. ThDr. ICLic. Štefan Mordel, PhD. – farár vo Vysokých Tatrách

Svieži vysokohorský vzduch, závan domova a hlboký rozmer vzdelania, viery a svojho kňazstva do našej misie priniesol farár z Vysokých Tatier Doc. ThDr. ICLic. Štefan Mordel, PhD. Ako sám uviedol, navštívil  Anglicko a Londýn po prvýkrát. A my sme boli veľmi radi, že neobišiel ani našu misiu.

Na nedeľnej bohoslužbe vo svojej homílii nádherne rozviedol myšlienku podobenstva o viniči a ratolestiach. Byť spojený s Kristom znamená byť plodný – prinášať ovocie. Popoludní sme s ním mohli stráviť čas aj pri prednáške o cirkevnom otcovi sv. Cypriánovi.

Potom až do večera sme strávili s ním čas v rozhovoroch a debatách osobne i v skupinách.

Duchovný otče, ďakujeme vám za obohatenie nedele hodnotným božím slovom, ľudskosťou a kňazstvom, ktoré z vás priam sršalo. Nech Boh požehná Vás i Vašu farnosť na Slovensku, do ktorej radi zavítame, aby prúdenie čerstvého tatranského vzduchu a rovnako božieho slova z vášho podania nás liečilo a posilňovalo, doprialo relax unavenému telu i duši. God bless you!

Odpoveď