Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí informuje o novej starostlivosti i podpore

Milí krajania,
dovoľte mi informovať vás, že Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) má už aj vo Veľkej Británii svoju kontaktnú osobu, ktorá sa bude starať predovšetkým o vaše potreby.
Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí je koordinačným a výkonným orgánom, ktorý zabezpečuje proces tvorby štátnej politiky starostlivosti o Slovákov žijúcich v zahraničí, spolupracuje pri výkone svojej pôsobnosti s organizáciami združujúcimi Slovákov žijúcich v zahraničí, ako aj so Slovákmi žijúcimi v zahraničí a udržiava s nimi vzájomné styky.
Je pre mňa potešením, že práve ja mám tú česť byť kontaktnou osobou pre ÚSŽZ a Slovákov žijúcich v UK. Volám sa Ingrid Borčová, pôsobím v Londýne a ako kontaktná osoba budem zabezpečovať poradenskú činnosť pre krajanov v oblasti štátnej politiky starostlivosti o Slovákov žijúcich v zahraničí, udržiavať vzájomný kontakt medzi krajanmi a úradom, informovať o aktivitách krajanov, združovať a podporovať
organizácie, spolky a krajanské aktivity vo VB.
V najbližších dňoch sa chystám zverejniť blog Slovákov žijúcich vo VB na stránke úradu – www.slovenskezahranicie.sk <http://www.slovenskezahranicie.sk>, ktorý bude slúžiť na vzájomnú komunikáciu medzi krajanmi v UK. Blog bude otvorený pre vaše príspevky, informácie a otázky.
Milí krajania, ak máte záujem byť informovaní o dianí a aktivitách úradu, ako aj o aktivitách spolkov a organizácií v UK, prosím dajte mi o sebe vedieť. Akékoľvek informácie o vás, o vašom združení sú pre nás dôležité. Rovnako radi privítame informácie, ktoré by sme mohli zverejniť na blogu, prípadne na facebookových stránkach úradu.
Ďakujem veľmi pekne a teším sa na našu budúcu spoluprácu.

S úctou,

Mgr. Ingrid Borčová, Email:
ingrid.borcova@gmail.com

Odpoveď