Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Absolventi kurzu prípravy ku sviatosti manželstva

V dňoch 17. a 18. marca 2012 sa zúčastnili prípravy ku sviatosti manželstva páry z celého Anglicka a Škótska. Pricestovali na 2-dňový intenzívny kurz, ktorý je súčasne bezprostrednou prípravou ku sviatosti manželstva. Celkovo sa prípravy zúčastnilo 16 párov. V sobotu od 9.30 – 20.30 hod. a v nedeľu od 11.00 – 14.00 hod. strávili čas v počúvaní, zamýšľaní sa nad problémami manželstva, rodiny a kresťanskej výchovy detí. Vypočuli si prednášky o božom zámere manželstva a rodiny v Starom zákone a v novozákonných knihách, vypočuli a diskutovali s lekárom o problémoch medicínskych v intímnom vzťahu manželov a o možných rizikách a problémoch v prenatálnom období vývoja dieťaťa , ale i po jeho narodení. Rovnako sa zamýšľali nad tým, čo prijímajú v manželstve a rodine, na druhej strane čo ponúkajú do vzťahu v manželstve a rodine. Boli oboznámení s povahou kresťanského a sviatostného manželstva, jednotou a nerozlučitelnosťou, ako aj otvorenosťou pre nový život ako Boží dar a plod lásky. Ďalej sa venovali téme komunikácie medzi partnermi a pri výchove detí.

Stretnutie bolo náročné na čas a pozornosť. Verím však, že všetci odchádzali obohatení o poznanie a zážitok z potreby mať Ježiša Krista uprostred. Pozvať ho do svojho stredu a prežívať s ním každodenné udalosti. Duchovný správca misie ďakuje všetkým zúčastneným párom za pozornosť a obohatenie. Rovnako aj prednášateľom – sr. Annunitate a MUDr. Eve Gajdošovej za ich ochotu, fundovanosť a čas, ktorí venovali mladým ľuďom na ich štarte cesty do spoločného žitia.

Nech Boh žehná všetkých v ich povolaní a poslaní stať sa služobníkom lásky a tak napĺňať svoj život radosťou a šťastím.