Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

VOĽBY DO NÁRODNEJ RADY SR 2012

Vážení návštevníci našej webovej stránky, milí priatelia,

Dovoľte mi, aby som sa na Vás obrátil v súvislosti s nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami do Národnej rady SR, ktoré sa uskutočnia 10. marca 2012 a pripomenul Vám vašu občiansku povinnosť a zároveň možnosť voliť aj zo zahraničia do Národnej rady SR. Aj keď sa táto úloha zdá byť nepodstatná pre nás migrantov žijúcich v zahraničí, je nesmierna dôležitá pre existenciu a fungovanie slovenských inštitúcii a organizácii v zahraničí, ale aj spoluzodpovednosťou za krajinu, z ktorej pochádzame a do ktorej sa väčšina z nás mieni vrátiť.

Pre občanov Slovenskej republiky, ktorí sa v čase volieb nenachádzajú na území SR, existuje možnosť voliť zo zahraničia poštou. Ako duchovný správca SCM si Vás dovoľujem povzbudiť a chcel by som týmto spôsobom zvýšiť informovanosť slovenských občanov žijúcich vo Veľkej Británii o podmienkach volenia zo zahraničia, ako aj upozorniť na kritický termín 20. januára 2012, dokedy musí byť registračný formulár voliča zo zahraničia doručený na príslušný úrad na Slovensku.

Touto cestou by som Vás chcel požiadať o spoluprácu pri šírení povedomia a informovanosti občanov, a to navštívením linky s prístupom ku kompletným informáciám Ako voliť zo zahraničia http://www.uszz.sk/ako-volit-zo-zahranicia/ . Verím, že široká informovanosť bude mať vplyv na účasť našich občanov na tohtoročných voľbách a ich možnosť určiť akým spôsobom bude Slovensko spravované v najbližšom období.

Za Vašu ochotu vopred srdečne ďakujem.

S pozdravom pokoja a požehnaním

Tibor Borovský
duchovný správca SCM

Odpoveď