Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Ako voliť zo zahraničia

Vážení krajania, milí priatelia,

Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) v spolupráci s občianskymi združeniami Slovenská migrácia a Združenie nezávislých expertov pre otázky dejín a života zahraničných Slovákov rozbehol kampaň na podporu zvýšenia volebnej účasti s názvom „Volím zo zahraničia“, preto by sme vás chceli požiadať o spoluprácu.

Cieľom tejto kampane je motivovať a informovať krajanov o právach, ktoré si v rámci volieb môžu uplatniť a maximálna aktivácia voličského potenciálu zo zahraničia.

Úrad vydal informačný materiál v elektronickej podobe, obsahuje všetky informácie potrebné na to, aby si Slovák žijúci v zahraničí mohol za zahraničia uplatniť svoje volebné právo ako aj iné podporné informačné materiály na stiahnutie, ktoré sú voľne šíriteľné.

Slováci žijúci, študujúci a pracujúci v zahraničí majú isté termíny, ZAREGISTROVAŤ sa musia do 20. januára 2012. Registrácia môže prebehnúť aj poslaním naskenovaných dokumentov emailom. Do 4. februára 2012 vám doručia volebné lístky a následne návratné obálky s hlasovacím lístkom musia byť doručené buď obci, alebo MiÚ Petržalka najneskôr 9. marca 2012.

Ako môžete pomôcť?

Zapojením sa do celosvetovej kampane prostredníctvom vašich krajanských tlačených alebo elektronických médií poskytovať údaje o možnosti volieb vašim členom, priateľom a známym.

Podporné informačné materiály na stiahnutie získate na:

http://uszz.sk/kampan-volim-zo-zahranicia/

Presný postup ako voliť poštou zo zahraničia nájdete na:

http://uszz.sk/ako-volit-zo-zahranicia/

V mene úradu, by som vám chcel týmto poďakovať za zapojenie sa do kampane ,,Volím zo zahraničia“.

Bol by som veľmi radi, keby ste nás spätne informovali na info@uszz.gov.sk akým spôsobom ste sa zapojili do kampane, prípadne ak by ste potrebovali iné informácie ku kampani.

Ďakujem za spoluprácu.

S pozdravom
JUDr. Milan Vetrák, PhDr.
predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí

Odpoveď