Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Cesta Benedikta XVI. do Španielska na obrazovkách TV LUX

Televízia LUX prináša na svojich obrazovkách v mesiaci november v poradí už 18. apoštolskú cestu Svätého Otca Benedikta XVI., ktorý navštívi v dňoch 6. a 7. novembra Španielsko. Bude to tretia návšteva Svätého Otca na Iberskom polostrove a druhá návšteva Španielska. Zároveň ide o 18. zahraničnú apoštolskú cestu a Televízia Lux ju prinesie v priamom prenose.

Svätý Otec navštívi jedno z najvýznamnejších európskych pútnických miest – Santiago de Compostela a katalánske mesto Barcelonu. Santiago de Compostela je každoročne métou tisícov pútnikov z celého sveta a tento rok slávi svätý rok. Tu sa Benedikt XVI. pomodlí pri hrobe apoštola Jakuba a na námestí pred katedrálou bude slúžiť svätú omšu.

V hlavnom meste Katalánska Barcelone navštívi Svätý Otec jeden z najkrajších chrámov sveta Sagradu Familiu. Chrám, ktorého autorom je slávny španielsky architekt Antonio Gaudí, stavajú už 128 rokov. Benedikt XVI. slávnostne posvätí tento chrám a vyhlási ho za baziliku.

Pri všetkých týchto historických udalostiach bude prítomná aj Televízia Lux, ktorá pre svojich divákov pripravuje od 6. do 7. novembra 8 hodín priamych prenosov.

Odpoveď