Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Zemřel kardinál Tomáš Špidlík

Tomáš Cardinal Špidlík, S.J.V pátek 16.4.2010 ve 21.00 hodin zemřel v Římě kardinál Tomáš Špidlík

Kondolence Benedikta XVI. k úmrtí kardinála Špidlíka: “Zbožný skon pana kardinála Tomáše Špidlíka, znamenitého jezuity a horlivého služebníka evangelia vyvolal v mém nitru silné dojetí. S hlubokou vděčností si připomínám jeho pevnou víru, otcovskou vlídnost a živé kulturní a církevní nasazení zvláště jako spolehlivého odborníka na východní křesťanskou spiritualitu. Vroucně prosím Pána, aby na přímluvu Panny Marie a svatého Ignáce z Loyoly daroval zesnulému kardinálovi věčnou odměnu, připravenou jeho věrným služebníkům a ze srdce uděluji Vám, Tovaryšstvu Ježíšovu a také všem, kdo ho znali a kdo oceňují jeho schopnosti ducha i srdce, utěšující apoštolské požehnání.”

Pohřební obřady za pana kardinála Tomáše Špidlíka budou v úterý 20.4.2010 v 11.30 hodin ve vatikánské bazilice. Mši svatou bude celebrovat kardinál Angelo Sodano. V závěru eucharistické bohoslužby k přítomným promluví Svatý otec Benedikt XVI. a povede obřad posledního rozloučení. (Liturgii odvysílá Televize Noe v přímém přenosu v úterý 20.4. od 11.30 hodin a v repríze téhož dne večer ve 20.50 hodin).

Rozlúčka s kardinálom Špidlíkom >> http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20100419047

more info >>http://tisk.cirkev.cz/lide-a-udalosti/zemrel-kardinal-tomas-spidlik.html http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20100417003                  http://www.vira.cz/index1.php?sel_id=1039

Odpoveď