Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Tá dnešná mládež…!

… Súčasná rodiaca sa generácia sa v mnohom správa úplne odlišne. Neraz jej nerozumejú dokonca ani starší súrodenci. Tu už nie je hre generačný problém, ale kultúrny. Vďaka nečakanému rozmachu médií, zasahujúcich radikálnym spôsobom nielen názory a postoje, ale aj samotný spôsob vnímania, odborníci hovoria o posune z homo sampiens na homo videns. Deti a mladí sú do tohto procesu celkom pohltení bez toho, že by si to boli vôbec schopní uvedomiť….

… Číňania majú nielen odlišné písmo, ale aj odlišné vnímanie, vyvinuté v priebehu tisícročí. Nestačí preto prekladať z jedného jazyka do druhého, ale z ich vizuálneho vnímania do nášho pojmového. Vo svojom príspevku autorka cituje najnovšie štúdie mozgu Číňanov, dokazujúce, že majú rozvinutú opačnú hemisféru, než je tá naša. Kultúra obrazu, ktorá vďaka televízii a internetu podstatným spôsobom ovplyvňuje vnímanie novej generácie už od najútlejšieho veku spôsobuje, že sa iným spôsobom rozvíja samotný ich mozog. Na rozdiel od Číny, kde tento proces formoval ľudí celé tisícročia, v súčasnosti ide o zásadnú zmenu v priebehu niekoľkých rokov. Je to radikálny zásah do samotnej štruktúry človeka. Deti vnímajú iným spôsobom, dokonca inou časťou mozgu, než ich rodičia, učitelia a vychovávatelia…

… návrat k Ježišovi, ktorý nie náhodou hovoril v podobenstvách.

celý komentár >> Tá dnešná mládež

komentár prevzatý z >> http://www.tkkbs.sk/zc/2010/bulletin201013-14.pdf

Odpoveď