Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Diecézny biskup Rudolf Baláž vyzval k vnútornému obráteniu.

„Odhoďme len tradičné kresťanstvo a upravme svoje vnútro podľa Božej vôle“ – takto vyzval banskobystrický diecézny biskup Mons. Baláž veriacich počas Popolcovej stredy 17. februára 2010 v Banskej Bystrici. „Obráťte sa ku mne celým svojím srdcom“, je výzva proroka Joela, ktorou uviedol homíliu aj biskup Baláž.

Ako pokračoval, nasledujúce slová Svätého písma „srdcia si roztrhnite a nie šaty“ nás vyzývajú k tomu, aby sme v pôstnom období pokročili od vonkajších prejavov k vnútornému obnovovaniu vzťahu s Bohom. Mons. Baláž poukázal na hriech, ako na stav, ktorý ničí celé ľudské vnútro. „Kto sa zahráva s hriechom, kosí svoj vlastný život,“ a poznamenal, že hriech ničí i každý náznak lásky.

Diecézny biskup slávením Eucharistie na Popolcovú stredu v Katedrále sv. Františka Xaverského otvoril obdobie Veľkého pôstu. V homílii poukázal na pôstne obdobie ako príležitosť vzdať sa hriechu, zmieriť sa s Bohom a rozhodnúť sa pre obnovenie súladu ľudského vnútra s Bohom. „Boh je sila, dobrota a krása,“ zamyslel sa Mons. Baláž a dodal, že sa oplatí bojovať nielen za večné hodnoty, ale aj za hodnoty tohto pozemského života.
Veriaci v banskobystrickej Katedrále sa nechali poznačiť popolom vo forme kríža na čele. Popol z ratolestí minuloročnej Kvetnej nedele požehnal diecézny biskup a prijal ho spolu s koncelebrujúcim generálnym vikárom Mons. Mariánom Bublincom, dekanom Mons. Jánom Krajčíkom a ceremoniárom Mons. Jozefom Štrbom.

Odpoveď