Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Europoslankyňa Anna Záborská vystúpi na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu .

Europoslankyňa Anna Záborská vystúpi na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu v Štrasburgu

Europoslankyňa Anna Záborská dnes vystúpi na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu v Štrasburgu s témou Nedávne napadnutia náboženských menšín v Egypte a Malajzii. V príhovore požiada predstaviteľov EÚ a jednotlivých delegácií EP, aby využili všetky možnosti k zlepšeniu dialógu, k náboženskej tolerancii a rešpektu, ako aj k spolužitiu rôznych kultúr.

Egypt aj Malajzia patria medzi krajiny, kde žijú kresťania v extrémne nebezpečných podmienkach, sú perzekvovaní, vyháňaní zo svojich domovov, unášaní, vraždení, ich kostoly sú zatvárané. Kresťanov prenasledujú väčšinou extrémistické prúdy.

Europoslankyňa sa dnes rovnako dotkne aj témy demokratizácie v Turecku, kde je síce sloboda bohoslužieb formálne zaistená ústavou, ale fakticky obmedzovaná napríklad pri výbere miesta. Keďže Rada európskych biskupských konferencií už dlhodobo konštatuje permanentné porušovanie náboženskej slobody v Turecku, Európska únia by podľa nej mala viac dôsledne trvať na dodržiavanie ľudských práv v rámci slobody vyznania.

TK KBS informoval Albert Otruba

Odpoveď