Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Blíži sa návšteva biskupov z Veľkej Británie vo Vatikáne

Návšteva hlavy katolíckej cirkvi v Anglicku a Škótsku v septembri tento rok, pokles kňazských a rehoľných povolaní a šírenie sekularizmu – to sú hlavné témy, o ktorých budú hovoriť biskupi Anglicka, Walesu a Škótska s pápežom Benediktom XVI. v rámci ich návštevy Ad limina apostolorum vo Vatikáne a Ríme. Pre prvú skupinu biskupov sa začne 25. januára, cirkevní predstavitelia zo Škótska sa so Svätým Otcom stretnú vo februári.

Podľa britskej katolíckej tlače by mal pápež počas svojej apoštolskej cesty bývať na apoštolskej nunciatúre vo Wimbledone, namiesto Buckinghamského paláca, a strávi tri dni v Anglicku a jeden deň v Škótsku. V rámci jeho programu budú sväté omše prístupné širokej verejnosti, ekumenické udalosti, ako aj stretnutia s občianskymi a cirkevnými predstaviteľmi Veľkej Británie. Benedikt XVI. sa stretne aj s kráľovnou Alžbetou II., pravdepodobne v Škótsku na zámku Balmoral, kde bude počas apoštolskej cesty Svätého Otca tráviť dovolenku.

Odpoveď