Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Taizé v roku 2010

Poznaň
V 2010: Európske stretnutie v Rotterdame; Latinskoamerické stretnutie v Santiagu, Čile
Brat Alois pôjde s bratmi…
… do Portugalska:
stretnutie v Porte, 13. – 16. februára
… do Bosny a Hercegoviny:
Sarajevo, 3. – 5. septembra
… do Nórska
Oslo a Trondheim, 17.- 19. septembra

Medzinárodné stretnutia mladých
5. ázijské stretnutie sa uskutoční
na Filipínach, v Manile, 3. – 7. februára 2010

Brat Alois na stretnutí v Poznani oznámil: “Od dnešného dňa za rok, budeme mať nové európske stretnutie. Bude sa konať v krajine, v ktorej stretnutie ešte nikdy nebolo. Uskutoční sa od 28. decembra 2010 do 1. januára 2011 v Holandsku, v meste Rotterdam. …

Tak, ako bolo pred rokom oznámené, naše piate ázijské stretnutie sa bude konať o pár týždňov, začiatkom februára, na Filipínach, v Manile. Filipínci, ktorí sú tu teraz s nami nás uisťujú, že dvere i srdcia sú doširoka otvorené, aby prijali tých, ktorí prídu.

A po Ázii pôjdeme späť do Latinskej Ameriky. Od 8. do 12. decembra 2010 sa uskutoční druhé latinskoamerické stretnutie v Čile, v meste Santiago.”

Brat Alois v Poznani vyhlásil tiež, že “týždňové stretnutia v Taizé počas nasledujúceho roka pokračujú. V auguste si uctíme pamiatku brata Rogera: bude tomu päť rokov, čo nás opustil. A tiež to bude sedemdesiate výročie založenia Taizé.”

Budúce európske stretnutie mladých sa uskutoční v Rotterdame (Holandsko)
Ako odpoveď na spoločné pozvanie Katolíckej konferencie biskupov Holandska, PKN (Protestantse Kerk Nederland, Protestantská cirkev Holandska) a Holandskej rady cirkví usporiada Komunita z Taizé od 28. decembra 2010 do 1. januára 2011 33. Európske stretnutie mladých v Rotterdame. Brat Alois, prior Taizé, práve oznámil túto správu v Poznani, v Poľsku, kde 2. januára končí tohtoročné stretnutie.

Katolícke a protestantské farnosti v niekoľkých mestách okolo Rotterdamu (ako Hague a Delft) budú tiež zapojené do prijímania účastníkov. Rodisko Erazma v 15. storočí, mesto Rotterdam, ktoré bolo v roku 2009 vyhlásené za Európske hlavné mesto mladých preukázalo silnú túžbu hosťovať európske stretnutie. Z Holandska do Taizé každoročne cestuje niekoľko tisíc mladých.

Kontakt:
Komunita z Taizé ,
71250 Taizé, Francúzsko
tel. 00 33 385 50 30 30 media

Odpoveď