Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Britániu čaká štrajk poštárov. Definitívne

Po tom, čo vedenie Royal Mail opätovne odmietlo požiadavky odborov, čaká Britániu na budúci týždeň štrajk poštárov.

Odborový zväz zamestnancov telekomunikácií si splnil svoju zákonnú požiadavku oznámiť štrajk s týždňovým predstihom. Pôjde o dve 24-hodinové celoštátne akcie. Prvý deň, 22. októbra do práce nenastúpia vodiči a zamestnanci triediacich stredísk, v piatok potom samotní poštári a zamestnanci, ktorí majú na starosti vyberanie poštových schránok. Royal Mail tak bude ochromená prakticky celé dva dni, plus celý víkend.

Poštové služby v Británii sú narušené už niekoľko týždňov, keďže pobočky v celej krajine organizovali lokálne štrajky. Hrozba celonárodnej akcie trvá už približne mesiac a mnohí veľkí klienti ako Amazon či John Lewis sa zabezpečili prechodom ku konkurencii ako UK Mail, DHL či UPS.

Tí sa však často pri doručovaní listových zásielok spoliehajú na služby Royal Mail a preto sa štrajk dotkne predovšetkým listových služieb.

Odpoveď