Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Dôvera

Prečo mladí ľudia potrebujú priestor a dôveru? Aby mohli rásť. O práci s mládežou hovorí kňaz Peter Figeľ.

http://tv.sme.sk/v/12101/preco-je-zaujimava-praca-s-mladezou.html

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

Odpoveď

  1. Chvala Kristu,

    jsem velice potesen a raduji se z prace kterou dela Pater Peter Figel, a jini lide z nasi cirkve. Ja sam jsem pracoval take v CR s romskou mladezi i z detmi s krestanskych ceskych rodin v 90 letech. Ta prace kterou jsem delal v duchu krestanskych hodnot byla velice dulezita jak pro deti samotne tak pro jejich rodice. Jsem presvedcen,ze lide, kteri se zaobiraji volnocasovimi aktivitami pro deti a mladez,tak velice rozumi jaka je to zodpovednost a pak take radost, kdyz clovek vidi,ze v tech detech je mozne spozorovat a citit ducha jednoty pro vzajemne prozivani casu s Kristem a vse co se tyka pratelstvy a spolecneho vnimani nas vericich ve svete.
    V soucasne dobe ziji v UK v Londone a mam velky zajem i mi pratele, kteri ziji zde navazat spolupraci. Velice rad bych rozepsal celou vec ale lepe bude prosim, pokud dostanu nejaky konkretni kontakt, nebot lide z CR i Slovenske republiky, hledaji jak pro sebe tak sve deti neco co mohou spolecne delat.Totiz jejich velky cas ktery maji zde je neviuzit a jsou skoro vsichni v pasivite zde v cizine.Je to velka strata, ktera by se mela zmenit. Proto dekuji za tak pekny prispevek, ktery mne pozitivne oslovil a verim,ze se budeme moci spojit a celou vec pripadne projednat. Myslim navazani spolecne spoluprace pro cinnost mladeze zde v Londone. Omlouvam se,ze jsem trochu zasel dale v tomto mem komentari, ale jsem tomu velice rad a tak jsem si dovolil napsat trochu obsirneji o cele myslence a tematu prace s mladezi.
    Jeste jednou dekuji.Pan zehnej vam i vsem lidem kteri se venuji teto dulezite praci. Ve zdrave a moralni mladezi je budoucnost cele spolecnosti. Tento citat parafrazuji od zesnuleho, otce Kardinala Josefa Berana. Omlouvam se za nepresnost citace.
    S uctou a pokorou br. Petr Jano from London.

Odpoveď