Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Tiesňové volanie 112

Číslo 112 je jedno z najdôležitejších telefónnych čísiel – je to medzinárodne číslo tiesňového volania. Pokiaľ sa niekde dostaneme do problémov, vytočíme ho. Nemusíme si pamätať čísla na políciu, rýchlu záchrannú pomoc, hasičov atd. – stačí, keď poznáme 112.

Často sa však stáva, že potrebujeme aj inú pomoc – máme neriešiteľné problémy; sme už príliš unavení životom; nedokážeme sa vyrovnať so skúškou, ktorá nás postretla…

Nezabudnime, že i Boh nám pre takéto situácie zaistil “tiesňové volanie”:
Vytočme “Božiu linku”. A tou linkou napr. môžu byť: svätá omša, sviatosti, modlitba, Sväté písmo – napr. List Jakubov 1,12:
“Blahoslavený človek, ktorý vydrží skúšku, lebo keď sa osvedčí, dostane veniec života, ktorý Boh prisľúbil tým, čo ho milujú.”

Veríme, že nám svätá omša, sv. spoveď, sv. prijímanie či sv. Písmo spoločne s modlitbou poskytnú rovnakú pomoc ako napríklad sanitka nebo hasiči. Možno to nie je na prvý pohľad až tak vidieť, ale vnútorne to po chvíli zamyslenia sa určite pocítime.

Niektoré z ďalších “biblických čísel tiesňových volaní”:

Keď zhreším – Žalm 32, 5.
Keď som ustarostený – Matúš 6, 25–34.
Keď sa mi zdá, že Boh je ďaleko – Žalm 139.
Keď som na dne – Žalm 37.
Keď sa niečoho obávam – Žalm 34, 7.
Keď hľadám šťastie – Kolosanom 3, 12–17.
Keď cítim horkosť nebo nenávisť – 1 Korinťanom 13.
Keď sa cítim opustený – Žalm 23.
Keď bojujem so satanom alebo s iným protivníkom – Rimanom 8, 31.
Keď sa cítim nemilovaný – Rimanom 8, 38–39.

Samozrejme, že by každému z nás veľmi pomohlo, ak by sa nám podarilo prichádzať na sv. omšu, prijímať sviatosti, modliť sa či čítať Bibliu pravidelne. Všetky tieto dary totiž k naším srdciam hovoria hlasom, ktorý do nich vpísal Boh, aby nám neustále poskytoval pomoc…

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

Odpoveď

  1. Naozaj Biblia je zazracna linka pomoci… niet k tomu co dodat… Nech je zvelebeny BOH…

Odpoveď