Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Jún/Červen = mesiac kňazov

Je tu opäť mesiac Jún/Červen, mesiac, kedy sú vysvätení novokňazi.

Zamysleli sme sa niekedy nad tým, ako by to tu vyzeralo, ak by sa mladí muži nerozhodli pre Neho.. totiž pre Ježiša?..
”Poď za mnou!..” – Nie je to ľahká cesta, je to cesta obety.. vzdať sa všetkého a ísť za Ním..
A sú kňazi dnes ešte potrební?
Farár z Arsu, Francúzsko – Ján Mária Vianey: “Nechajte farnosť bez kňaza a ľudia sa začnú klaňať inému, len nie jedinému a pravému Bohu!.. Stratená ovečka bez pastiera zblúdi.” A dodáva: “Keby sme správne chápali kňaza tu na zemi, umreli by sme nie zo zvedavosti, ale z lásky..,  pretože Kňazstvo – to je Láska Ježišovho Srdca!”
Mnohí si často myslíme, že kňaza nepotrebujeme, ale keď príde nečakaný zvrat a problémy v živote, spomenieme si aj na neho…
Nezabudnime, kňaz nie je kňazom pre seba, ale pre nás…
Ako môžeme kňazom pomôcť? Modlitbou, ktorá nielen otvára srdcia, ale aj nebo!
Panna Mária – Matka našich kňazov, oroduj za nás.”
priest

List prefekta Kongregácie pre klérus kňazom z príležitosti Roku kňazov 2010

  

Dekrét Kongregácie pre klérus o vyhlásení Roku kňazov

 

Modlitba za kňazov

Ježišu, prosím ťa za všetkých tvojich kňazov; za tých, ktorí pracujú doma alebo v cudzine; za tvojich pokúšaných a osamotených kňazov; za mladých ale i za zomierajúcich; za duše kňazov v očistci. A taktiež prosím za kňaza, ktorý ma pokrstil; za kňazov ktorí mi udelili tvoje rozhrešenie od mojich hriechov; za kňazov, na ktorých omšiach som sa zúčastnil a ktorí mi podali teba vo svätom prijímaní; za všetkých kňazov, veď oni napriek kňazskej vysviacke zostávajú iba krehkými ľuďmi. Ježišu, drž si ich blízko pri svojom Srdci a hojne ich i nás všetkých požehnávaj v tomto čase i vo večnosti. Amen.

Odpoveď