Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

POZVÁNKA DO KENTU NA VÝLET A FOLKLÓRNY FESTIVAL

Sandwich3Milí priatelia,

dňa 3. júla 2021 (sobota) máme ďalšiu možnosť spoznať nové miesta, ale aj nových ľudí. V mestečku Sandwich, tesne pri morskom pobreží v Kente, sa k pôvodným vyše 4000 obyvateľom môžeme pridať ako turisti, ale aj ako priaznivci kultúry.

V tom čase sa tam bude konať festival hudby a tanca s medzinárodnou účasťou. Spoznávajúc tradície budeme účastníkmi živých vystúpení tanca, spevu i hudby priamo v uliciach a na námestiach veľmi zachovalého stredovekého mestečka.

Pozor, naša návšteva bude mať jedno veľké ALE !

Názov tradičného festivalu je FOLK & ALE, preto sa naladíme aj na možnosť, ktorú nám poskytne slovenský folklórny súbor MORENA –  môžeme ich naživo vidieť, povzbudiť, ale tiež sa s našimi krajanmi stretnúť, zatancovať i zaspievať si!

Samozrejme, že si pozrieme  historické centrum, kostol sv. Petra, stredoveké uličky a veľa ďalších pamiatok.

Výlet je plánovaný ako celodenný, odchod i príchod vlakom z Londýna.

Cesta trvá vyše 2 hodiny každým smerom, cestovné asi 20 libier (spiatočný lístok)

Za predpokladu, že sa budeme venovať turistike, folklóru a tradičnej súdržnosti, tak pri večernom návrate budeme mať ruksaky plne zážitkov.

Chlebíčky si chystať nemusíme, tam bude jeden veľký Sandwich ☺….

.

Základné informácie o meste i festivale :

http://www.visitsandwich.co.uk/places_to_visit/index.htm

https://sandwichevents.org.uk/folkandalefestival/

.

Vaše otázky, či záujem o účasť, oznámte na číslo 07922289335 (len SMS, nie hlasové odkazy), alebo e-mail : slavo.svec@gmail.com

.

Slavomír Švec, organizátor podujatia

Sandwich1

Sandwich2

Odpoveď