Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA VEĽKONOČNÚ NEDEĽU „A“ / 16. – 23. 04. 2017/

DVERE kostola Our Lady of La Salette_2

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok Veľkonočná oktáva  
utorok Veľkonočná oktáva  
streda Veľkonočná oktáva  
štvrtok Veľkonočná oktáva  
piatok Veľkonočná oktáva  
sobota Veľkonočná oktáva  
nedeľa 2.veľkonočná nedeľa alebo Nedeľa Božieho milosrdenstva  
  1. Sväté omše tento týždeň:
deň týždňa čas v jazyku
pondelok    
utorok    
streda 19.30 slovensky
štvrtok    
piatok 19.00 slovensko-česky
sobota    
nedeľa 13.00  

19.30              

slovensko-česky

slovensky

  1. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac apríl:
Všeobecný Prosme, aby mladí ľudia dokázali veľkodušne odpovedať na svoje povolanie a aby brali vážne možnosť zasvätiť sa Pánovi v kňazskom alebo v zasvätenom živote.
Úmysel KBS Aby sme svojím životom aj v zložitých situáciách vyznávali, že Kristovo zmŕtvychvstanie je zdrojom nádeje a pokoja.
  1. KATECHÉZA PRE DETI

Ježiš povedal: ” Nechajte deti a nebráňte im prichádzať ku mne, lebo takým patrí nebeské kráľovstvo.” (Mt 19,14)
Nedeľa Božieho milosrdenstva je úžasným darom od Pána Ježiša a preto pozývame všetky deti na sv. omšu v Nedeľu Božieho milosrdenstva 23.4.2017 o 1pm.
Počas liturgie slova animátori priblížia deťom Evanjelium o Tomášovi a sviatku Božieho milosrdenstva im blízkym spôsobom. Tešíme sa na vás.

  1. PREZENTÁCIA PÚTE A ZÁŽITKOV ZO SVäTEJ ZEMI

Milí priatelia, bratia a sestry v Kristovi, v marci t.r. niekoľko členov SCM absolvovalo púť do Svätej zeme. Radi by sme sa s vami podelili o spoločné zážitky z našej púte do Svätej Zeme. Pozývame vás pozrieť si PowerPoint prezentáciu s osobným zdieľaním pútnikov, členov misie.
Prezentácia sa uskutoční v nedeľu Božieho Milosrdenstva, t.j. týždeň po Veľkej Noci, 23. apríla 2017.
Začiatok prezentácie je naplánovaný na 14.30 hod.
Samozrejme, že nevynecháme modlitbu ruženca k Božiemu Milosrdenstvu. Tešíme sa na vás.

  1. DEŇ MATIEK

Srdečne Vás pozývame na stretnutie pri príležitosti sviatku Dňa matiek, ktoré sa uskutočni 14. mája 2017 po svätej omši o 14.00 hod v kostole SCM Our Lady of La Salette and St Joseph. ( 14 Melior Street, London, SE1 3QP )
Zároveň pozývame všetky odvážne deti do programu. Ak máte záujem, aby Vaše dieťa vystupovalo v programe, kontaktuje slečnu Mirku Malú najneskôr do 30. apríla 2017.  (07835089354, miranettka@gmail.com)

  1. VEČER MODLITIEB A CHVÁL

Drahí priatelia, niet lepšieho dôvodu na vďaku, ako to, že Kristus svojou obetou na kríži definitívne porazil hriech. Rovnako, niet lepšieho dôvodu na radosť, ako to, že Kristus svojím zmŕtvychvstaním porazil smrť a otvoril pre nás nebo.
Pozývame vás  v stredu 19.apríla o 19.30 hod. do SCM na sv. omšu a na “Večer modlitieb a chvál”, zdieľať s nami túto radosť s Veľkonočného nedeľného rána a priniesť chválu nášmu Bohu.
Okrem piesní máme pripravené aj krátke slovo a potom aj agape s občerstvením. Tešíme sa na vás!

  1. PROSBA

Milí farníci, SCM by veľmi ocenila, ak by tí, ktorí majú možnosť, poskytli kopírovací papier pre potreby tlače. Svoj dar môžete priniesť do kancelárie SCM. ĎAKUJEME!

Odpoveď