Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA KVETNÚ NEDEĽU „A“ / 09. – 16. 04. 2017/

DVERE kostola Our Lady of La Salette_2

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok Veľkého týždňa  
utorok Veľkého týždňa  
streda Veľkého týždňa  
štvrtok Veľkého týždňa

Veľkonočné trojdnie

Zelený štvrtok Pánovej večere

 
piatok Veľkého týždňa

Veľkonočné trojdnie

Veľký piatok – slávenie Utrpenia a smrti Pána

 
sobota Veľkého týždňa

Veľkonočné trojdnie

Biela sobota – veľkonočná vigília Pánovho zmŕtvychvstania

 
nedeľa Veľkého týždňa

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania

 

2. Sväté omše tento týždeň:

deň týždňa čas v jazyku
pondelok    
utorok    
streda 19.30 slovensky
štvrtok 20.00 slovensko-česky
piatok 18.00 slovensko-česky
sobota 18.00 slovensko-česky
nedeľa 13.00                  slovensko-česky

3. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac apríl:

Všeobecný Prosme, aby mladí ľudia dokázali veľkodušne odpovedať na svoje povolanie a aby brali vážne možnosť zasvätiť sa Pánovi v kňazskom alebo v zasvätenom živote.
Úmysel KBS Aby sme svojím životom aj v zložitých situáciách vyznávali, že Kristovo zmŕtvychvstanie je zdrojom nádeje a pokoja.

4. Slovenské divadlo v Londýne vás pozýva na premiéru divadelnej hry Akadémia pre ženy, ktorá sa uskutoční 9. apríla, na Kvetnú nedeľu o 4pm v Ravensfield Theatre v Hendon-e. Témou hry je utrpenie žien v prostitúcii a kritika ľahostajného postoja spoločnosti k problému obchodovania s ľudským telom.
Stručne o deji: Joe a Lisa, dvaja obchodníci v štáte Nevada, si založia kurióznu Akadémiu pre ženy. Chcú zachraňovať ženy zapletené do pouličnej prostitúcie. Ich projekt je možný vďaka tomu, že v danom americkom kraji je prostitúcia legálna. Čo sa však skutočne odohráva za stenami akadémie, ostane pred verejnosťou zatajené.
V hre vystupujú štyria herci,trvá 55 minút a premiéra sa uskutoční v slovenskom a sčasti aj v českom jazyku. Srdečne pozývame všetkých skalných aj nových divákov. Lístky si môžete zakúpiť u Juliany alebo Lenky po poludňajšej sv. omši. Cena lístka je 10 libier, pre študentov 5 libier. Počet miest je limitovaný, preto odporúčame zabezpečiť si lístok dopredu. Tešíme sa na vás!

5. SCM má v ponuke:

  • pohľadnice kostola SCM
  • obaly na OYSTER karty
  • veľkonočné pozdravy

O tieto upomienkové, či praktické predmety môžete požiadať dobrovoľníka po svätej omši v Church Hall.

6. Pre priateľov filmového umenia je pripravený už vo štvrtok 13. apríla 2017 film „Umučenie Krista“. Premietať sa bude tradične v Church Hall od 21.30 hod.

7. Drahí priatelia, chceli by sme vás pozvať na celonočnú adoráciu, ktorá sa uskutoční v kostole našej misie po obradoch na Zelený štvrtok ( 13. apríla 2017 od 21.30 hod.)
Počas adorácie chceme uvažovať nad slovami Pána v knihe proroka Izaiáša: “Hľa, do dlaní som si ťa vryl” (Iz 49, 16); no adorácia je zároveň aj odpoveďou na túžbu Pána Ježiša: „Ostaňte tu a bdejte so mnou“ (Mt 26, 38) On nás nazýva priateľmi a v tento čas tak ťažký pre neho chceme našou prítomnosťou spoločne vyjadriť našu blízkosť a vďaku.

8. K veľkonočným obradom je potreba väčšieho množstva asistujúcich. Bolo by veľkým prínosom pre kňaza a slávenie obradov Veľkonočného Trojdnia, keby ste sa prihlásili VOPRED v sakristii kostola duchovnému správcovi SCM alebo kostolníkovi Jozefovi Pavúkovi na jednotlivé služby.

Odpoveď