Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 8. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK „A“ / 26.02. – 05. 03. 2017/

DVERE kostola Our Lady of La Salette_2

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok féria  
utorok féria  
streda Popolcová streda  
štvrtok sv. Polykarpa, biskupa a mučeníka  
piatok pôstna féria  
sobota pôstna féria  
nedeľa 1.pôstna nedeľa  
  1. Sväté omše tento týždeň:
deň týždňa čas v jazyku
pondelok    
utorok    
streda 19.30 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
štvrtok    
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota    
nedeľa 13.00  

19.30                   

slovensko-česky

slovensky

  1. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac marec:
Všeobecný Prosme, aby celá Cirkev podporovala prenasledovaných kresťanov modlitbou i materiálnou pomocou.
Úmysel KBS Aby sme chápali dôležitosť odpúšťania a zmierenia a sami ho uskutočňovali v medziľudských vzťahoch.

 SCM DÁVA DO POZORNOSTI:

4. Milí bratia a sestry, Kreatívna skupina SCM Londýn ďakuje všetkým, ktorí venovali svoj čas, vyjadrili svoje pocity a názory formou dotazníka, prispeli svojimi nápadmi a skúsenosťami ku zlepšeniu vzťahov a spoločenského života na misii. Sme tu jedna veľká rodina a tak sa už teraz Tešíme na prípravu ďalších akcii a vytváranie nových príjemných zážitkov.
Výsledky dotazníka budú vyhodnotené a zverejnené na nástenke. Ak mate nápady, ktoré chcete na misii zorganizovať, prosím kontaktujte ktoréhokoľvek člena Farskej Rady a oni Vám a organizáciou radi pomôžu alebo usmernia. Ďakujeme.

5. Ďakujeme všetkým ochotným dušiam a rukám, ktoré opäť prišli v piatok upratať kostol pre našu pohodu a zdravie. Vďaka za vašu službu.

6. Moderovaná poklona pred vystavenou sviatosťou Oltárnou bude v piatok 3. marca 2017 po svätej omši.
Svätá omša začína o 19.00 hod., poklona je o 19.30 hod. v kostole SCM Our Lady of La Salette and St Joseph na 14 Melior Street (SE1 3QP).
Poklona je zakončená požehnaním so sviatosťou Oltárnou.
Príď sa stíšiť a dať priestor Ježišovi vo svojom živote. Čaká i na Teba.

7. Dňa 1. marca je Popolcová streda. V tento deň platí pôst a zdržovanie sa mäsitého pokrmu. Je to deň pokánia v celej Cirkvi. Požehnanie popola a značenie popolom sa vkladá do omše po evanjeliu a homílii. Popolcovou stredou začína pôstne obdobie.

8. Welcoming team, resp. Uvítací tím by rád rozšíril počet svojich členov, ktorí by veriacim radi spríjemnili nedeľný príchod pri vstupe do kostola.
Preto pozýva do svojich radov nových záujemcov. Stretnutie záujemcov sa uskutoční v Church Hall SCM v piatok 3. marca 2017 o 8.30pm.

9. Pozývame všetkých návštevníkov SCM, aby sa zapojili do pôstneho obdobia. Pravidelné krížové cesty sú starobylým alebo mimoriadne osvedčeným spôsobom uvažovať nad utrpením Ježiš Krista, nášho Pána. Je to forma, ktorú Cirkev ponúka na dosiahnutie intenzívnejšieho a hlbšieho prežívania pôstu a pokánia na svoje prehĺbenie viery a nasledovanie Božieho Syna.
V sakristii kostola je možné zapísať sa na vedenie krížovej cesty. Hľadáme dobrovoľníka, ktorý by mal na starosť zápis a organizáciu krížových ciest v pôstnom období.

Odpoveď