Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 6. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK „A“ / 12. – 19. 02. 2017/

DVERE kostola Our Lady of La Salette_2

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok féria
utorok sv. Cyrila, mnícha, a sv. Metoda, biskupa, patrónov Európy

sv. Valentín

Sviatok

 

ľub. spomienka

streda féria
štvrtok féria
piatok féria
sobota féria
nedeľa 7.nedeľa v období cez rok slávnosť

 

  1. Sväté omše tento týždeň:
deň týždňa čas v jazyku
pondelok
utorok    
streda 19.30 slovensky
štvrtok
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota    
nedeľa 13.00  

19.30                   

slovensko-česky

slovensky

 

  1. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac február:
Všeobecný Prosme, aby všetci, čo sú skúšaní životom, najmä chudobní, utečenci a tí, o ktorých spoločnosť nestojí, našli v našich spoločenstvách prijatie a útechu
Úmysel KBS Aby sme hrozbu fundamentalizmu a extrémizmu premáhali rešpektom, kresťanskou láskou k blížnemu a vzájomným dialógom

SCM DÁVA DO POZORNOSTI:

4. Pri príležitosti 100. výročia Fatimských zjavení sa dňa 18. februára 2017 o 13:45 hod sa vo Westminsterskej katedrále uskutoční posvätenie sochy Panny Márie Fatimskej. Po posvätení nasleduje svätá omša s obradom znovuzasvätenia Anglicka a Walesu  Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ktorú bude celebrovať kardinál Vincent Nichols, westminsterský arcibiskup. Po svätej omši je možnosť uctenia relikvíí Františka a Hyacinty. O 16:00 hodine sa tiež začínajú rozhovory a diskusie, na tématiku Fatimských zjavení. Záujemcovia si musia rezervovať lístok cez internet. Bližšie informácie na web stránke worldfatima-englandwales.org.uk/pdfs/npvs-westminster.pdf
Relikvie Františka a Hyacinty budú vystavené k verejnej úcte vo Westminsterskej katedrále do nedele 19. februára 2017 do 14:30.

5. Tichá adorácia pred vystavenou sviatosťou Oltárnou sa koná 15. februára 2017 (streda) od 18.30 hod. Adorácia bude zakončená požehnaním so sviatosťou Oltárnou o 19.20 hod. Počas adorácie je možnosť pristúpiť ku sviatosti zmierenia.

6. V nedeľu dňa 19. februára 2017 Slovenská katolícka misia v Londýne organizuje prieskum formou dotazníka, v ktorom budete mať možnosť vyjadriť sa k rôznym oblastiam života a diania v misii. Môžete poskytnúť svoje odpovede, názory a návrhy na vylepšenie. Týmto vás chceme povzbudiť k vyplneniu dotazníka, ktorý Vám bude poskytnutý pri príchode do kostola pred sv. omšou. Pred sv. omšou alebo po nej môžete dotazník vyplniť formou krúžkovania odpovedí alebo vypísaním návrhu na vylepšenie a po sv. omši ho odovzdať označeným členom uvítacieho tímu.
Vopred veľmi pekne ďakujeme za vašu ochotu a spoluprácu.

9. Drahí priatelia! Aj vo februári vás pozývame na Večer modlitieb a chvál, ktorý sa uskutoční v stredu 15.2.2017 po omši, ktorá je o 19.30, v kostole SCM na 14 Melior Street.
Už tradičnou súčasťou je aj slovo vyučovania, ktoré máme pre vás pripravené, a na záver tiež malé pohostenie, kde sa môžeme bližšie spoznať a zdieľať.
Priveďte aj svojich známych, ktorí túžia zažiť uzdravujúcu moc Božej prítomnosti a jednotu spoločenstva. Tešíme sa na vás!

8. Dňa 26. februára 2017 o 14.00 hod. sa uskutoční v kostole SCM Our Lady of La Salette and St Joseph koncert Slovenskej vokálnej skupiny Mystic Choir.
Srdečne vás pozývame na tento koncert. Môžete pozvať aj vašich priateľov, či známych. Vstup na koncert je zdarma, prispieť môžete formou dobrovoľného príspevku po koncerte.

Odpoveď