Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 31. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK „C“ / 30. 10. – 6. 11. 2016 /

dvere_kostola_our_lady_of_la_salette

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok Féria
utorok Všetkých svätých slávnosť
streda Spomienka na  všetkých verných zosnulých spomienka
štvrtok Féria
piatok Sv. Karola Boromejského, biskupa spomienka
sobota Panny Márie v sobotu ľubovoľná spomienka
nedeľa 32. nedeľa v období cez rok „C“ slávnosť

2. Sväté omše tento týždeň:

deň týždňa čas v jazyku
pondelok
utorok 19.30 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
streda 19.30 slovensky
štvrtok
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota
nedeľa 13.00                       19.30 slovensko-česky

slovensky

3. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac november:

Všeobecný Aby krajiny, ktoré prijímajú veľký počet utečencov a prisťahovalcov, boli podporované v ich úsilí o solidaritu
Evanjelizačný Aby vo farnostiach kňazi a laici spolupracovali na službe komunite a neupadali do pokušenia beznádeje
Úmysel KBS Aby sme skutkami milosrdenstvva vo svojom okolí svedčili o tom, že Boh je milosrdný Otec

 SCM DÁVA DO POZORNOSTI:

4./ Voľby do Farskej rady boli naplánované na dátum 6. novembra t.r.  Je to nesmierne dôležitý orgán v živote miestnej cirkvi.
Nakoľko je stanovený počet členov FR na deväť osôb a kandidujúcich je sedem osôb, voľby neprebehnú. Kandidáti boli predstavení minulú nedeľu. Zoznam kandidátov je vyvesený na nástenke kostola.
Duchovný správca SCM využije právomoc danú mu Kódexom cirkevného práva a z vybraných kandidátov budúcu nedeľu 6. novembra 2016 vymenuje nových členov FR pre funkčné obdobie od 27.11.2016 – 02.12.2017.

5./ SCM ďakuje všetkým, ktorí finančne podporili zbierku na misie alebo ešte lepšie, pripravili a priniesli koláče, ktorých predajom potešili nás všetkých a výťažkom z predaja podporili svetové misie a misionárov vo svete.
Finančná zbierka vyniesla 635,- GBP. Vyzbieraná suma bola odoslaná na Pápežské misijné diela na Slovensku.

6./ Dňa 1. novembra 2016 (utorok) na sviatok Všetkých svätých bude sv. omša o 19.30 hod. v kostole SCM Our Lady of La Salette and St Joseph.

7./ Milí priatelia, SCM Ťa pozýva na adoráciu, ktorá sa uskutoční v piatok 4. novembra 2016 po svätej omši. Svätá omša začína o 19.00 hod. v kostole SCM Our Lady of La Salette and St. Joseph na 14 Melior Street, London, SE1 3QP.
Po jej skončení je od 19.30 hod. priestor pre poklonu pred vystavenou sviatosťou Oltárnou, ktorá je sprevádzaná textami svätého Písma, sprievodnými vysvetľujúcimi meditatívnymi zamysleniami a piesňami. Poklona trvá 45 minút.

8./ SCM oslovila jedna zahraničná osoba s prosbou o vyučovanie slovenského jazyka. Záujemca sa môže prihlásiť u sekretárky SCM alebo duchovného správcu misie, ktorí poskytnú ďalšie informácie.

9./ Pani Vierka Galušková a DJ Milan Horeličan vás pozývajú na Katarínsku zábavu, ktorá sa uskutoční dňa 26. novembra 2016 od 17.30 – 23.00 hod. v priestoroch spoločenského klubu v Cricklewoode. Bližšie informácie nájdete na separátnom plagáte.

10./ Budúcu sobotu 3. novembra 2016 vás pozývam k modlitbe za zomrelých pri Spomienke na všetkých verných zosnulých. Stretneme sa na stanici Morden o 10.00 hod. a pôjdeme na hrob o. Jana Langa, SJ.
Po modlitbe na cintoríne sa môžeme stretnúť pri káve oproti stanici Morden.

11./ SCM avizuje, že dňa 13. novembra 2016 (nedeľa) sa budú vysluhovať sviatosti kresťanskej iniciácie 3 katechumenom. Sviatosti bude vysluhovať Mons. Viliam Judák, nitriansky sídelný biskup. Všetkých vás srdečne pozývame na túto slávnosť.

12./ Z príležitosti ukončenia Roku milosrdenstva uzatvorí Svätú bránu kardinál Vincent Nichols, westminsterský arcibiskup, počas modlitby vešpier. Arcibiskup Welby bude hlavným kazateľom. Všetci ste srdečne vítaní.
Closing of the Holy Door
Date: 13th November 2016
Time:3:30pm – 4:30pm
Venue:Westminster Cathedral, 42 Francis St, Westminster, London SW1P 1QW, UK

13./ Ku koncu Roku milosrdenstva SCM vás s radosťou pozýva na Adventnú duchovnú obnovu, ktorá sa uskutoční 25. a 26. novembra 2016 (piatok a sobota) v kostole Our Lady of La Salette and St Joseph na 14 Melior Street.
Duchovnú obnovu bude viesť Redemptorista Rastislav Dluhý spolu s členmi spoločenstva Rieka Života.
Viac informácii nájdete na web stránke našej misie.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM

Odpoveď