Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Otec Biskup Petr Esterka v Londýně!

Mons. Thdr. Petr Esterka

Mons. ThDr. Petr Esterka

Narodil se 14.11.1935 v Dolních Bojanovicích. 15.6.1957 se doslova prostříhal přes ostnaté dráty do Rakouska. V září téhož roku byl přijat do kněžského semináře – Papežské koleje Nepomucenum v Římě a v roce 1963 vysvěcen na kněze. Poté byl poslán mezi krajany do Texasu.
V roce 1967 obhájil v Římě doktorskou práci a po návratu do USA zahájil své akademické působení. Současně s tím působil v letech 1974-1995 v americkém letectvu a od roku 1978 se začal intenzivněji věnovat práci mezi českými katolíky v USA, Kanadě a Austrálii. 5.7.1999 byl papežem Janem Pavlem II. jmenován pomocným biskupem brněnským pověřeným duchovní péčí o české katolíky v cizině.
V angličtině mu vyšla knížka “Never say comrade” (Nikdy neříkej soudruhu), kterou sepsal v rámci své výuky angličtiny. V knížce vzpomíná na období svého dospívání a dramatický útěk přes hranice.
V češtině vyšla knížka rozhovorů s biskupem Esterkou pod názvem Rozhodni se pro risk.

Těšíme se na příští pastorační návštěvu Mons.Petra Esterky v naší londýnské farnosti !

Prihlásiť sa k RSS feed pripomienkam v tomto príspevku

Odpoveď

  1. VDAKA ZA JEHO NAVSTEVU!
    JE TO AKO KED NASI RODICIA SPIEVALI TUTO SPIESEN KED DOSIEL BISKUP DO KOSTOLA.
    PS: VELKY KNAZ K NAM DNES PRICHADZA KRISTOV POSOL DOSTOJNY, DUSIAM PANA ON PRIVADZA. VELKY KNAZ DNES PRISIEL K NAM POZEHNANIE NESIE NAM.
    VLEJE V DUSU SVETLO JASNE, SVETLO VIERY, MUDROSTI VLEJE V SRDCIA SILY SPASNE POKOJ RADU V UZKOSTI.V MYSEL STALOST MUZNOST V BOJI… ZAZEN OD NAS TEMNOSTI…
    CISLO PIESNE 518. JKS

Odpoveď