Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 22. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK „C“ / 28. 08. – 04. 09. 2016 /

timthumb

  1. Liturgický kalendár:

Deň týždňa

Liturgický sviatok

Liturgický stupeň slávenia

pondelok Mučenícka smrť sv. Jána Krstiteľa spomienka
utorok Féria sviatok
streda Féria  
štvrtok Féria  
piatok Féria  
sobota Sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi spomienka
nedeľa 23. nedeľa v období cez rok „C“ slávnosť

2. Sväté omše tento týždeň:

deň týždňa

čas

v jazyku

pondelok    
utorok    
streda

19.30

v slovenskom jazyku
štvrtok    
piatok

19.00

v anglickom jazyku spoločne s anglickou farnosťou
sobota    
nedeľa

sv. omše sa neslávia v SCM

Účasť na národnej mariánskej púti vo Walsinghame

3. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac september:

Všeobecný Aby každý jednotlivec prispieval k spoločnému dobru a k budovaniu takej spoločnosti, kde ľudská osoba bude v jej centre.
Evanjelizačný Aby si kresťania prostredníctvom účasti na sviatostiach a meditáciou Svätého Písma vždy viac uvedomovali svoju zodpovednosť za evanjelizáciu.
Úmysel KBS Aby sa učitelia, študenti, žiaci i zamestnanci škôl usilovali v školskom roku vnášať prvky kresťanskej  kultúry do svojho života i pracovného prostredia.

4. SCM oznamuje, že:

Budúcu nedeľu 4. septembra 2016 sväté omše v SCM nebudú vôbec, nakoľko je príležitosť zúčastniť sa národnej púte na mariánske pútnické miesto Anglicka vo Walsinghame.
Tejto púte sa pravidelne zúčastňujú aj členovia SCM a kňaz SCM.

Dňa 18. septembra sa koná spoločná svätá omša (International Mass) pre etnické misie v Londýne vo Westminsterskej katedrále o 17.30 hod., ktorej sa zúčastnia aj členovia SCM a taktiež kňaz SCM. Z tohto dôvodu nedeľná večerná sv. omša v SCM nebude.

Dňa 13. novembra 2016 bude nitriansky biskup o. Viliam Judák vysluhovať v SCM v Londýne v kostole Our Lady of La Salette and St Joseph sviatosti kresťanskej iniciácie pre kandidátov. Z uvedeného dôvodu, keďže sa jedná o slávnosť celej misie, večerná svätá omša v tento deň nebude.

5. Členovia biblického stretka SCM v Londýne v zastúpení Moniky, ktorí sa stretávajú ​po sv. omši pri čítaní a rozjímaní nad Božím slovom, pozývajú záujemcov o takéto strávenie spoločného     času dnes (v nedeľu) 28.8.2016 po svätej omši o 14.30 hod. Stretnutie sa koná na chóruse nášho kostola. Srdečne sú vítaní noví záujemcovia ako aj tí, ktorí už majú skúsenosť a zážitok z takýchto stretnutí.

6. Ďakujem všetkým ochotným dobrovoľníkom, ktorí tento piatok prišli upratať kostol a poslúžiť všetkým členom SCM, aby sa cítili v užívaných priestoroch komfortne.

7. V piatok po svätej omši o 19.30 hod. bude adorácia pred sviatosťou Oltárnou, na ktorú každého srdečne pozývame.

8. Milodary poskytnuté SCM za predchádzajúcu nedeľu (21/08/2016) boli v sume 211,00 GBP.
Všetkým prispievateľom a dobrodincom patrí poďakovanie za podporu misie.
Svätá omša každú prvú nedeľu v mesiaci je obetovaná za všetkých dobrodincov a podporovateľov SCM. Úmysel bude odslúžený tentokrát na púti vo Walsinghame.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

Odpoveď