Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Stretnutie krajanov a sv. omša v Manchestri v nedeľu

manchester oratory church of stchadsSlovenská katolícka misia v Londýne a komunita krajanov v meste Manchester a Warrington vás – všetkých krajanov, Slovákov i bratov Čechov a Moravanov – pozýva na stretnutie v nedeľu 5. júna 2016 v Manchestri, Stretnutie začne sv. omšou o 19.00 hod.

Po sv. omši bude možnosť pristúpiť ku sviatosti zmierenia. Pred sv. omšou sa spovedať nebude !!!!

Svätá omša bude z 10. nedele v období cez rok.  Bolo by vhodné, keby ste neboli iba divákmi, ale priamymi aktérmi zapojenými do liturgie (spev, asistencia, príprava liturgie, modlitba sv. ruženca pred sv. omšou, atď)

Rád by som vám všetkým predstaviť nového slovenského kňaza, ktorý bude pokrývať pastoračnú službu na severe Anglicka :)

Je potešujúce, že si zvykáme vytvoriť spoločenstvo so zdieľaním svojich názorov, zážitkov, vedomostí, poznania a skúseností. Rovnako sa stáva potešujúcim a znakom chápania kresťanského spoločenstva, že prinášate nejakú pozornosť na agapé po svätej omši. Je chvályhodné, že sa učíme zdieľať, vytvoriť atmosféru priazne, blízkosti a dôvery. Každá drobnosť môže napomôcť.

Slovenská katolícka misia v Londýne a komunita krajanov v meste Warrington a Manchester vám dáva na vedomie, že v nedeľu dňa 26. júna 2016 o 18.00 hod. bude stretnutie krajanov spojené so slávením Eucharistie v kostole St. Benedict´s vo Warringtone, Rhodes Street, WA2 7QE.

Všetkých srdečne pozývame !

Odpoveď