Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 5. PÔSTNU NEDEĽU / 13. – 20. 03. 2016 /

timthumb

  1. Liturgický kalendár:
    sobota – sv. Jozefa, ženícha Panny Márie – slávnosť
    nedeľa – Kvetná
  2. Sv. omše tento týždeň:
    Streda – 7.30 pm
    Piatok – 7.00 pm (sv. omša spoločne s anglickou farnosťou v anglickom jazyku)
    Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm
  3. K sviatosti zmierenia tento týždeň bude možné pristúpiť : http://www.scmlondon.org/wp-content/uploads/2016/03/Vysluhovanie-sviatosti-zmierenia-pred-ve%C4%BEkono%C4%8Dn%C3%BDmi-sviatkami-2016.pdf
  4. Bohoslužby a obrady Veľkého týždňa (21. – 27. marca 2016) budú takto: http://www.scmlondon.org/wp-content/uploads/2016/03/Bohoslu%C5%BEby-v-SCM-po%C4%8Das-Ve%C4%BEk%C3%A9ho-t%C3%BD%C5%BEd%C5%88a-a-ve%C4%BEkono%C4%8Dn%C3%BDch-sviatkov-2016.pdf
  5. V pôstnom období sa koná každý piatok pred svätou omšou (18.30 hod.), a v nedeľu po svätej omši (o 14.15 hod.) pobožnosť Krížovej cesty nášho Pána Ježiša Krista. Je to prostriedok a nástroj Cirkvi k prehĺbeniu nábožnej úcty k Spasiteľovi a pochopeniu Kristovej spásonosnej obety na kríži.
    Bolo by milé a vhodné, keby si ochotní dobrovoľníci pripravili a viedli túto pobožnosť. Prihlásiť sa môžu u duchovného správcu misie. Rozpis pobožností je pripravený, čaká už iba na obsadenie osobami.
    Všetkých Vás srdečne pozývam hlbšie prežívať tajomstvo Kristovho umučenia a vykúpenia.
  6. Posviacka veľkonočných pokrmov (Paschy) sa uskutoční na záver sobotnej vigílie obradov Pánovho zmŕtvychvstania ako aj na záver sv. omše Veľkonočnej nedele.
  7. Slávnostná svätá omša spojená s posvätením olejov (ktoré sa používajú pri vysluhovaní sviatostí) a obnovením kňazských sľubov bude vo westminsterskej katedrále v utorok 22.marca 2016 o 12.00 hod.
  8. V stredu 16. marca 2016 bude pred sv. omšou od 18.30 hod. vyložená sviatosť Oltárna k tichej adorácii. Aj my sa pripájame touto adoráciou k Roku milosrdenstva vyhláseného sv. Otcom, pápežom Františkom, na tento liturgický rok. Príď si, priateľu, odpočinúť a stretnúť sa s Kristom v tichom a otvorenom rozhovore.
    Rovnako v ten istý deň po svätej omši o 20.15 sú Modlitby chvál, na ktoré si pozvaný.
  9. V piatok 18. marca 2016 po svätej omši (19.00) o 19.30 hod. sa bude upratovať kostol pred veľkonočnými sviatkami. Opäť je tu možnosť pre kohokoľvek prispieť svojou službou misii a poslúžiť tak všetkým. Pri dobrej nálade a v partii sa aj porozprávať, aj spraviť potrebné a užitočné. Rovnako touto cestou možno nachádzať odpovede v živote na mnohé otázky, vytvárať vzťahy, spoznávať seba, svoj charakter, vieru a cestu k Pánovi. Príď, si nielen vítaný, ale aj očakávaný.
  10. Drahí priatelia, pomaly sa blíži koniec účtovného obdobia pre Gift Aid. Tí z vás, ktorí podpisali Gift Aid formulár a zmenili adresu, ktorú na ňom uviedli, alebo prestali odvádzať dane v UK, prosím kontaktujte nás na: slovakcatholicmission@rcdow.uk, alebo sa zastavte v sakristii najneskôr do 25. marca 2016.
    Zároveň by sme chceli poprosiť menovite: Cjapi; Foltanová, Fuchsová, Horkavec, Jacko, Muchová, Palenčárová, Papajov, Rehák, Šemrinec, Vašek, Žilinčíková – ohláste sa v sakristii za účelom podpísania Gift Aid formuláru, na základe ktorého budeme môcť požiadat 25% z každej vašej darovanej libry

 

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

Od 1. adventnej nedele roku 2014 je spustená registrácia členov misie. Prečo je vhodné, správne a potrebné sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Registrovať sa môžete online cez webstránku SCM alebo prostredníctvom registračných formulárov, ktoré sú v obálkach na stolíku vzadu v kostole (Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!).
O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).

Odpoveď