Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

POĎAKOVANIE ČLENOM a PRIATEĽOM Slovenskej katolíckej misie v Londýne a JEJ PRIAZNIVCOM

výzdoba na vianoce v SCM
A Slovo sa telom stalo a prebývalo medzi nami.
A my sme uvideli jeho slávu,
slávu, akú má od Otca jednorodený Syn,
plný milosti a pravdy.
​​”
(Jn 1,14)​
 vian.pohl.

SCM v Londýne Vám praje
milostiplné, pokojné i radostné sviatky oslavy Narodenia Pána
vo Vašich srdciach i medzi Vami
vo vašich rodinách,
va
šich komunitách, medzi priateľmi
a úspešný i požehnaný nový rok 2016.

Drahí priatelia SCM!
ĎAKUJEME Vám za vašu stálu a pravidelnú podporu
Slovenskej katolíckej misii v Londýne
vo forme modlitieb, manuálnej pomoci, nápadov, dobrovoľníctva,
spolupráce, či finančných príspevkov
a dúfame, že SCM sa bude tešiť vašej priazni aj v novom roku.

Vďaka VÁM, VAŠEJ obetavosti, ZRIEKNUTIU SA SVOJICH VÝHOD A DOBRODENÍ, vďaka PRIAZNI A NÁKLONNOSTI v srdci, KTORÚ V SEBE NOSÍTE, a SLUŽBE i DAROM, ktoré ste preukázali SCM, môžeme tu v Londýne dnes všetci a spoločne vo viere v Pána sláviť advent i vianočné sviatky. A nielen sviatky, ale denne prežívať tajomnú púť duše a dary lásky i milosrdenstva nášho Pána.
Vďaka VÁM je možné poslúžiť tým, ktorí to potrebujú, žiadajú a obracajú sa na Cirkev a kňaza; ktorí hľadajú spoločenstvo pre prežívanie viery; ktorí chcú v úzkom spojení s Cirkvou rásť vo viere.
Vaše mená nie sú v zozname ocenených diplomami alebo medailami alebo vecnými darmi, či šekmi. Práve VY ste tí, ktorí pre všetkých – neznalých, ľahostajných, pohodlných, či povrchných, ale aj stratených, blúdiacich, či duchovne mŕtvych – vytvárajú podmienky, aby mali KDE hľadať a S KÝM putovať. Vytvárate reálny priestor, aby mohli poznávať, naučiť sa prijímať i dávať, počúvať i odpovedať. Aby sa mohli naučiť zodpovednosti, stať sa činnými, aktívnymi, v osobnom boji so Zlým, ako aj vlastnými nedokonalosťami, aby sa mohli nájsť, vrátiť, ožiť. „…… lebo tento tvoj brat bol mŕtvy a ožil, bol stratený a našiel sa“…..
Účinne napomáhate a vytvárate fyzický i duchovný priestor pre službu kňaza, vysluhovanie sviatostí, pre liturgiu Cirkvi na oslavu nášho Pána Ježiša Krista. V neposlednom rade tak umožňujete aj sami pre seba vytvoriť miesto, aby Duch Svätý mohol mocne pôsobiť a napĺňať nás svojimi darmi v spoločenstve Cirkvi.
Cez VÁS sa uskutočňuje dejinný plán spásy aj v týchto časoch. Patríte k tým, ktorí pripravujú cestu Pánovi, aby aj v súčasnosti Vianoce mohli byť autentické. Aby sme iba nespomínali na Boží príchod na svet v  minulosti, aby sme sa neupadali do ničoty bez viery a neroztratili sa, ale aby sa – a to je hlavný dôvod – Boh zrodil a bol prijatý v našich životoch, srdciach a dušiach na spásu všetkých ľudí
Bože, štedro požehnaj a obdar svojou milosťou každého, kto i takýmto spôsobom preukázal vieru a dôveru v Teba!
Fr Tibor Borovský, duchovný správca SCM v Londýne ​a členovia Farskej rady SCM​

Odpoveď