Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY 4. ADVENTNÚ NEDEĽU / 20. – 27. 12. 2015 /

timthumb1. Liturgický kalendár:
štvrtok – vigília Narodenia Pána – slávnosť
Piatok – Narodenie Pána – slávnosť
Sobota – sv. Štefana, prvého mučeníka – sviatok
Nedeľa – Svätej Rodiny Ježiša Márie a Jozefa – sviatok

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Štvrtok – 7.30 pm
Piatok – 1.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm (večerná o 7.30 pm sa nekoná!!!)

3. S potešením chcem vyjadriť veľké POĎAKOVANIE všetkým, ktoré pomohli pripraviť chrám a vytvoriť tak príjemné prostredie pre všetkých, ktorí sa zúčastnia slávností Narodenia Pána.

4. Rozpis bohoslužieb počas vianočných 2015 a novoročných sviatkov 2016 – viď príloha (nástenka alebo web SCM)
Rozpis príležitostí pristúpiť ku sviatosti zmierenia – viď príloha (nástenka alebo web SCM)

5. Po sv. omši, vzadu pri soche Sedembolestnej Panny Márie, si môžete zakúpiť Vianočné pohľadnice, ktoré boli vytvorené kreatívnou skupinou SCM. Cena jednej pohľadnice je 50 centov.

6. Rovnako chcem poďakovať každému, kto pomohol a podporil chod a činnosť Slovenskej katolíckej misie v Londýne. Vďaka VÁM, VAŠEJ obetavosti, ZRIEKNUTIU SA SVOJICH VÝHOD A DOBRODENÍ pre seba, vďaka PRIAZNI A NÁKLONNOSTI, KTORÚ V SEBE NOSÍTE A DAROM, ktoré ste preukázali SCM, môžeme tu dnes byť všetci a spoločne vo viere sláviť advent i vianočné sviatky. A nielen sviatky, ale denne prežívať tajomnú púť a dary lásky. Vďaka vám je možné poslúžiť tým, ktorí to potrebujú, žiadajú a obracajú sa na Cirkev a kňaza.
Vaše mená nie sú v zozname ocenených diplomami alebo medailami alebo vecnými darmi, či šekmi. Práve VY ste tí, ktorí pre všetkých – neznalých, ľahostajných pohodlných, či povrchných, ale aj stratených, blúdiacich, či duchovne mŕtvych, vytvárajú podmienky, aby mali KDE hľadať a S KÝM putovať. Vytvárate reálny priestor, aby mohli poznať, naučiť sa zodpovednosti, stať sa činnými, aktívnymi, aby sa mohli nájsť, vrátiť, ožiť.
„…… lebo tento tvoj brat bol mŕtvy a ožil, bol stratený a našiel sa“…..
Bože, štedro požehnaj a obdar svojou milosťou každého, kto i takýmto spôsobom preukázal vieru a dôveru v Teba!

7. Každú prvú nedeľu v mesiaci o 13.00 hod. sa za nich slúži svätá omša.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

Od 1. adventnej nedele roku 2014 je spustená registrácia členov misie. Prečo je vhodné, správne a potrebné sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Registrovať sa môžete online cez webstránku SCM alebo prostredníctvom registračných formulárov, ktoré sú v obálkach na stolíku vzadu v kostole.

O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).

Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!

 

Odpoveď