Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY 2. ADVENTNÚ NEDEĽU / 06. – 13. 12. 2015 /

timthumb1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi – spomienka
Utorok – Nepoškvrnené Počatie Panny Márie – slávnosť
Nedeľa – 3. adventná

2. Sv. omše tento týždeň:
Utorok – 7.00 pm
Piatok – 7.00 pm (anglicky)
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Od 1. adventnej nedele roku 2014 je spustená registrácia členov misie. Prečo je vhodné, správne a potrebné sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Registrovať sa môžete online cez webstránku SCM alebo prostredníctvom registračných formulárov, ktoré sú v obálkach na stolíku vzadu v kostole.
O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).
Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!

4. Svätá omša tento týždeň bude v utorok namiesto stredy o 19.00 hod.

5. Rok Božieho milosrdenstva
Mimoriadne Jubileum milosrdenstva začína otvorením Svätých dverí pápežom Františkom vo Vatikáne dňa 8. decembra. Kardinál Nichols otvorí Sväté dvere na Westminsterskej katedrále počas vešpier a požehnania v nedeľu 13. decembra o 15.30 hod. Všetci ste srdečne vítaní. Tí, ktorí sa počas Jubilejného roku zúčastnia krátkej púte k Svätým dverám buď Katedrály alebo iných kostolov (Brook Green; the Italian Church, Clerkenwell; Enfield; Haverstock Hill; Hounslow; Kingsland; Lincoln’s Inn Fields; Marylebone; Soho Square; Stanmore; Waltham Cross; Our Lady’s, Welwyn Garden City; Our Lady of Willesden), môžu počas tohto Jubilea získať jubilejné odpustky pre seba a duše v očistci.
Kardinál Vincent Nichols pripravil Príručku k púťam pre Rok Milosrdenstva, ktorá objasňuje a pomáha nám zakúsiť naplno Božie milosrdenstvo. Kópie tejto brožúry nám budú poskytnuté.
Viac informácii o udalostiach počas Jubilejného roku, Svätých dverách a odpustkoch nájdete na diecéznej stránke http://rcdow.org.uk/year-of-mercy/ .
Ako nám pápež František želá “Nech je tento Svätý rok pre všetkých okamihom stretnutia sa s Božím milosrdenstvom“.

6. Dňa 8. decembra 2015 (Slávnosť Nepoškvrneného počatia Panny Márie, hlavnej patrónky diecézy Southwark) bude arcibiskup Peter Smith celebrovať v St George’s Cathedral svätú omšu o 12.30 pri príležitosti otvorenia Jubilejného roku Božieho milosrdenstva.
V nedeľu dňa 13. decembra 2015 arcibiskup Peter otvorí na katedrále Sväté dvere milosrdenstva v katedrále St Goerge´s počas svätej omše o 11.30. Okrem týchto Svätých dverí sa tiež otvoria Sväté dvere v nasledujúcich svätyniach: Our Lady & St Simon Stock, Aylesford; St Jude, Faversham; a St Augustine, Ramsgate.
Sväté dvere milosrdenstva symbolizujú otvorenie sa Božej nekonečnej lásky pre každého z nás. Každý z nás má prejsť týmito dverami milosrdenstva, čím vyjadríme našu túžbu zažiť Božie milosrdenstvo v našich životoch a zároveň aj naše odhodlanie prejavovať Božie milosrdenstvo druhým.

7. Slovo fundraising sa v poslednom desaťročí začína používať v slovníku organizácií neziskového sektora, medzi ktoré patrí aj SCM. Fundraising v doslovnom preklade znamená zvyšovanie či budovanie fondu, resp. finančného obnosu, určeného k určitému cieľu. Aj sv. Mikuláš, ktorý sa narodil do bohatej kresťanskej rodiny, išiel za svojím cieľom – delil, rozdával a pomáhal mnohým kresťanom. A tak v jeho sviatok by sme aj my radi zorganizovali prvý SCM ‘fundraising’. Finančný obnos získaný počas ‘fundraisingu’ poputuje na podporu našej SCM. Zároveň 30% z celkovej získanej sumy odošleme na Slovenskú katolícku charitu so sídlom v Bratislave.
Obe organizácie sú neziskové, slovenské a fungujú len z podpory štedrých dobrodincov.
Týmto by sme Vás chceli srdečne pozvať na ‘Mikulášsky fundraising’, ktorý sa uskutoční v nedeľu 6. decembra po poludňajšej svätej omši. Každý darca si určite odnesie malý darček. A aby sme Vás ešte viac povzbudili pouvažovať na konkrétnou pomocou, tak v nasledujúcu nedeľu 13. decembra vyžrebujeme 3 darcov, ktorým poputujú atraktívne ceny.
Tešíme sa na Vás spolu so sv. Mikulášom.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

Odpoveď