Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 22. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 30. 8. – 13. 9. 2015 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
3.9. Štvrtok – sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi – – spomienka
4.9. Piatok – sv. Augustína, biskupa a učiteľa Cirkvi – spomienka
5.9. Sobota – mučenícka smrť sv. Jána Krstiteľa – spomienka

7.9. Pondelok – sv. Marka Križina, Melichara Grodzieckého a Štefana Pongrácza, kňazov a mučeníkov – spomienka
8.9. Utorok – Narodenie Panny Márie – sviatok
13.9. Nedeľa – Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska – slávnosť

2. Sv. omše tento týždeň:
2.9.2015 Streda – 7.30 pm
4.9.2015 Piatok – 7.00 pm
6.9.2015 Nedeľa – Slovenská katolícka misia v Londýne oznamuje, že 1. septembrovú nedeľu (6.9.) sväté omše v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph nebudú vôbec. V tomto čase sa koná púť do Walsinghamu.

9.9.2015 Streda – 7.30 pm
11.9.2015 Piatok – 7.00 pm
13.9.2015 Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. SCM hľadá animátorov na prípravu dospelých ako aj prvoprijímajúcich detí k sviatostiam.
Ak by mal niekto túto milosť a dar od Boha, prípadne i náležité vzdelanie i ochotu poslúžiť týmto spôsobom svojím blížnym a hľadajúcim vo viere, prosím, nech sa ohlási u správcu misie.

4. SCM pozýva všetkých, ochotných, znalých i nesmelých a túžiacich vykonať niečo na Božiu slávu a konať skutky božie, či možno objaviť v sebe dobro a odstrániť zlo, na kreatívne stretnutia. Radi by sme vytvorili pamiatky (pohľadnice, brožúry o misii a službách, ktoré poskytuje; kalendár, atď) pre potreby misie. Súčasťou týchto stretnutí budú i rozhovory na duchovnú tematiku. Prvé kreatívne stretnutie sa uskutoční v utorok 8. septembra 2015 o 19.00 hod. v kostole SCM.

5. Milý brat a sestra,
Veronika má už dlhšiu dobu túžbu vytvoriť a byť súčasťou malého spoločenstva, kde sa ľudia pravidelne stretávajú, modlia, zdieľajú o veciach možných i nemožných, a spolu rastú vo vzťahu k nášmu nebeskému Otcovi. A preto ťa i týmto spôsobom chce pozvať na prvé stretnutie, ktoré sa bude konať 13. septembra o 4pm v našom kostole. Cirkev pozná niekoľko foriem, ako rásť vo viere v Krista, a vytvorenie spoločenstva je jednou z nich. Ak más túžbu byť súčasťou spoločenstva a si ochotný(-á) sa pravidelne stretávať, tak si už teraz srdečne vítaný(-á). Záujemcovia sa môžu ohlásiť Veronike buď osobne alebo jednoduchým emailom na spolocenstvo@scmlondon.org.

6. SCM hľadá správcu pre kopírovací stroj. Kto má technické znalosti a skúsenosti a má ochotu poslúžiť SCM spôsobom jemu vlastným, je očakávaný a vítaný. Adept nech sa prihlási u správcu SCM.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

Odpoveď