Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA NEDEĽU ZOSLANIA DUCHA SVÄTÉHO / 24. – 31. 5. 2015 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Utorok – sv. Filipa Neriho, kňaza – spomienka
Streda – sv. Augustína z Canterbury, biskupa – spomienka
Štvrtok – Nášho Pána Ježiša Krista, najvyššieho a večného kňaza – sviatok
Nedeľa – Najsvätejšej Trojice – slávnosť

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Veriaci, ktorý sa zúčastní na slávnosť Zoslania ducha Svätého na verejnom speve alebo recitovaní hymnu Veni, Creator, môže za zvyčajných podmienok získať úplné odpustky.

4. V čase od 29. mája do 28. júna 2015 sa v našej farnosti bude konať séria tvorivých workshopov na tému Obnovenie úžasu. Počas každého z piatich týždňov prebehne jeden workshop zameraný na obnovenie zmyslu tešiť sa z bežných vecí. Bude primárne v anglickom jazyku, spájajúc anglických a slovenských účastníkov. Viac informácií o tejto akcii, ako aj prihlasovacie údaje, nájdete na nástenke.

5. Pani Vierka s priateľmi organizuje Majáles, na ktorý Vás srdečne pozýva. Majáles sa uskutoční v sobotu 30.05.2015 v The Cricklewood Club, 327 Edgware Road, London, NW2 6JP.
Zábava začína od 17:00 do 23:00 a do tanca Vám bude hrať DJ EDUARDO.
Majú pre Vás prichystané občerstvenie a samozrejme aj tombolu.
Vstupne je len 10 libier. Vstupenky si môžete zakúpiť u pani Vierky vždy po nedeľnej sv. omši.
Tešia sa na Vás a dúfajú, že sa radi bavíte a prídete sa vyšantiť aj na tento Majáles 2015.

6. Ak máte chuť sa podieľať na podobe aktívnej misie, máte dobrý nápad a entuziazmus zrealizovať ho spolu s nejakou partiou okolo seba, dajte nám vedieť. Zostavuje sa plán podujatí pre 2.polrok 2015.
Farská rada očakáva Vaše návrhy a ponuky do konca mája 2015. Môžete ich predniesť ktorémukoľvek členovi Farskej rady.

7. Milí rodičia, pozývame vás, a hlavne vaše malé ratolesti, na sv. omšu v nedeľu 7. júna 2015 o 13.00 hod., ktorá bude v réžii tých najmenších našej komunity. Pozývame všetky deti, aby prišli s rodičmi o 12. hodine do nášho kostola, kde sa stretneme pri soche Sedembolestnej Panny Márie a kde si ich Veronika prevezme k nácviku. Nácvik detí sa uskutoční spolu s veľkým členmi spevokolu. Naučíme sa pár ukazovačiek k piesňam, ktoré sa budú spievať počas tejto sv. omše. Potešili by sme sa, keby prišli všetci, ktorí majú chuť vidieť svoje poklady pred oltárom a predviedli sa spolu s deťmi:-)

 

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

Odpoveď