Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Stretnutie s biskupom Mons. Haľkom vo Warringotne

Halko 1Milí krajania, Slováci a Česi,
Slovenská katolícka misia v Londýne a krajanské katolícke komunity v Manchestri a Warringtone vás pozývajú na stretnutie s Mons. Jozefom Haľkom, pomocným bratislavským biskupom, ktoré sa uskutoční v sobotu 28.marca 2015. Mons. Haľko je za Konferenciu biskupov Slovenska poverený pastoráciou Slovákov v zahraničí.
Stretnutie začne sv. omšou o 11.30 hod, v kostole St. Benedict´s na Rhodes Street vo Warringtone ( WA2 7QE ).
Súčasťou stretnutia bude duchovné slovo a diskusia ohľadom možného stáleho pôsobenia slovenského kňaza v tejto oblasti.

Prítomnosťou na stretnutí a vyjadrením záujmu o stálu duchovnú službu slovenského kňaza je možné podporiť dlhodobé úsilie všetkých doterajších členov katolíckej komunity Slovákov a Čechov v Manchestri a Warringtone o zriadenie stáleho miesta pre slovenského kňaza pre túto oblasť Anglicka.

Zdôrazňujeme, že táto sv. omša je momentálne daná výnimočne a na základe vášho záujmu a vyjadrení sa bude (alebo nebude uvažovať) o ďalšom pokračovaní duchovnej služby v oblasti Manchestru a Warringtonu. Samy rozhodujete o svojej budúcnosti, preto snáď netreba pripomínať, akú dôležitosť má toto stretnutie.
PRÍĎTE a PODPORTE TÚTO VLASTNÚ POTREBU !!!

Odpoveď