Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Stretnutie krajanov vo Warringtone

warringotn 1Drahí priatelia a krajania,

Slovenská katolícka misia v Londýne a komunita krajanov v meste Warrington vás – všetkých krajanov, Slovákov i bratov Čechov a Moravanov – pozýva na stretnutie v kostole St. Benedict´s vo Warringtone, Rhodes Street, WA2 7QE v nedeľu dňa 14. decembra 2014 o 19.00 hod. http://www.scmlondon.org/?page_id=17686

Pred sv. omšou od 17.00 hod. bude možnosť pristúpiť ku sviatosti zmierenia. 15 minút pred sv. omšou sa už spovedať nebude. PRÍĎTE PRV, aby sa vám kňaz mohol venovať.

Svätá omša bude z 3. adventnej nedele.  Bolo by vhodné, keby ste neboli iba divákmi, ale priamymi aktérmi zapojenými do liturgie (spev, asistencia, príprava liturgie, modlitba sv. ruženca pred sv. omšou, atď)

Je potešujúce, že si zvykáme vytvoriť spoločenstvo so zdieľaním svojich názorov, zážitkov, vedomostí, poznania a skúseností. Rovnako sa stáva potešujúcim a znakom chápania kresťanského spoločenstva, že prinášate nejakú pozornosť na agapé po svätej omši. Je chvályhodné, že sa učíme zdieľať, vytvoriť atmosféru priazne, blízkosti a dôvery. Každá drobnosť môže napomôcť.

Dávam vám na vedomie, že v nedeľu 14. decembra 2014 o 14.30 hod. bude stretnutie krajanov spojené so slávením Eucharistie v Manchestri v univerzitnej kaplnke vedľa kostola Holy Name of Jesus 339 Oxford Rd, Manchester, M13 9PG (vstup cez hlavný vchod do budovy University Chaplaincy, potom vpravo a za sklenými dverami vľavo) http://www.scmlondon.org/?page_id=13097

Príď, priateľu, drahý krajan, medzi svojich. Pozvi, priveď a vezmi aj svojich priateľov a kamarátov.

Príď nás obohatiť, príď sa podeliť so sebou, príď a prijmi obohatenie od druhých!

Nech tvoje miesto na tomto stretnutí nezostane prázdne!

Príď, Duchu Svätý, a daruj nám svoj pokoj !

Odpoveď