Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 26. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 28. 9. – 5. 10. 2014 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Michal, Gabriela a Rafaela, archanjelov – sviatok
Utorok – sv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvi – spomienka
Streda – sv. Terézie z Lisieux, panny a učiteľky Cirkvi – spomienka
Štvrtok – svätých anjelov strážcov – spomienka
Sobota – sv. Františka Assiského – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v angličtine s anglickou farnosťou, hl. celebrant Canon Michael Cooley)
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Ďakujem ochotným dobrovoľníkom za službu pri upratovaní kostola.

4. Dňa 28. septembra 2014 večerná nedeľná bohoslužba o 19.30 hod. v kostole Slovenskej katolíckej misie sa nekoná !!!!
Nahrádza ju bohoslužba vo Westminsterskej katedrále o 17.30 hod., kde sa bude na International Mass čítať jedna zo spoločných modlitieb veriacich (ľudovo prosby) po slovensky.
Srdečne pozývam všetkých na túto bohoslužbu.

5. Mesiac október je v Cirkvi časom, kedy vzdávame úctu Panne Márii. Pozývam vás k modlitbe sv. ruženca pred sv. každou omšou. Pri spoločnej modlitbe budeme vzývať nebeskú Matku a predkladať jej naše úmysly, aby sme sa naučili od Sedembolestnej väčšej vernosti a vytrvalosti Bohu i jej Synovi Ježišovi Kristovi.

6. Pozývame ťa………. aj teba, .. teba,… a teba! …. ale môžete prísť všetci na adoráciu, ktorá sa uskutoční v piatok 3. októbra po svätej omši o 19.00 hod. v kostole SCM Our Lady of La Salette and St. Joseph na 14 Melior Street, London, SE1 3QP. Adorácia bude sprevádzaná piesňami a meditatívnymi modlitbami. Adorácie sa konajú pravidelne vždy v prvý piatok v mesiaci. Tešíme sa na vás!

7. Na budúcu nedeľu 5.10.2014 je zasadnutie Farskej rady. Potom svätej omši budä poskytnuté informácie o bodoch zasadnutia v súvislosti s dianím a potrebami SCM.

8. Drahí priatelia, ste pozvaní na celodenný výlet do okolia Box hill. Aj takýmto spôsobom chce misia a jej členovia budovať priateľstvá v našej komunite a spríjemniť si víkend. Výlet je naplánovaný na 18.októbra. Záujemcovia môžu prísť na Victoria Station pri ticket office na vlakovej stanici ráno o 8.00 hod., kde sa stretneme. Bližšie informácie sú na webovej stránke SCM, alebo prípadne sa môžete osobne informovať u miništranta Mariána (075 1645 5615).
Tešime sa na teba!

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď