Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 5. PÔSTNU NEDEĽU / 6. – 13. 4. 2014 /

timthumb.php1. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

2. V pôstnom období v piatok pred svätou omšou od 18.30 hod. a v nedeľu pred svätou omšou od 12.30 hod. prežívame spoločne Krížovú cestu nášho Pána Ježiša Krista. Je to prostriedok a nástroj Cirkvi k prehĺbeniu nábožnej úcty k Spasiteľovi a pochopeniu Kristovej spásonosnej obety na kríži. Všetkých Vás srdečne pozývam.

3. Filmový dokument na Blu-ray zo slávnosti sviatosti birmovania z minulého roka je k dispozícii pre všetkých záujemcov o túto udalosť v SCM (2013). Toto médium je možné si vyzdvihnúť v sakristii kostola u Jožka Pavúka alebo u správcu SCM.

4. Modlitba Korunky Božieho milosrdenstva bude dnes o 15.00 hod. a po nej modlitba slávnostného ruženca.

5. Dnes (1. nedeľa v mesiaci) je zbierka na kvety pre náš kostol. Ti, ktorí by ste chceli prispieť, môžete dať peniaze alebo kvety kostolníkovi Jožkovi.

6. Keďže nemal kto včera upratať faru, upratovanie fary sa presúva na piatok po svätej omši.
V piatok 11.apríla po večernej svätej omši sa bude upratovať tiež kostol a spoločenská miestnosť pred veľkonočnými sviatkami.

7. Nebol daný žiaden návrh na ozdobenie veľkonočnej sviece, preto bude ozdobená iba základnými znakmi.

8. Je zvykom našej misie stráviť veľkonočný pondelok spoločne mimo Londýna. Pôjdeme spolu do Bournemouth. V prípade nepriaznivého počasia sa budeme môcť premiestniť z Bournemouth autobusom do blízkeho Swanage-u, odkiaľ premáva originálny vlak s parnou lokomotívou. Prechádza malebnými anglickými dedinkami, obklopenými lesmi a záhradami.
Dôležitý údaj pre všetkých, ktorí sa chcú zúčastniť výletu!!!
Je potrebné zakúpiť si vlastný spiatočný lístok na stránke autobusovej spoločnosti National Express. Pri kúpe lístka zvoľte deň: 21. apríl 2014. Destinácia: London Victoria – Bournemouth Pier. Čas odchodu z Victorie: 8.00 ráno, čas odchodu z Bournemouth: 19.05 večer. Spiatočný lístok stojí 22 libier.

9. Máte skúsenosť so spievaním žalmov a chceli by ste ju rozvíjať aj v Londýne? Máte radi žalmy a chceli by ste sa ich naučiť spievať? Hľadáme spevákov, ktorí budú ochotní zaviazať sa k spievaniu žalmov v misii aspoň raz za dva mesiace. Potrebujeme veľa odvážlivcov, ktorí budú ochotní pracovať na svojom prejave a schopnosti dávať sa iným.
Veríme, že takíto ľudia medzi nami sú. Práve teraz môže byť tá pravá chvíľa, kedy vezmeš do vlastných rúk a zúročíš poklad, ktorý do teba Pán v dôvere vložil.
Kontaktujte Julianu na adrese julianaserenova@gmail.com alebo telefonicky: 07724711748.

10. Po poslednej večeri pozval Ježiš svojich najbližších učeníkov a priateľov Petra, Jakuba a Jána bdieť s ním do Getsemanskej záhrady. Ale oni iste aj pod vplyvom posledných udalostí zaspali a tak ostal Ježiš počas Jeho agónie sám.
My vás pozývame na Zelený štvrtok, 17. apríla, po sv. omši na Pamiatku Pánovej večere, zostať a bdieť s Kristom.
Aby sme nezaspali ako Peter, Jakub a Ján spríjemnime si večer meditatívnymi piesňami a pripomenieme si udalosti posledného večera úryvkami z Jánovho evanjelia.

11. Vzadu v kostole je schránka na vaše názory a návrhy pre zlepšenie SCM. Môžete na lístku uviesť vaše podnety. Budú spracovávané a prehodnocované na zasadnutiach Farskej rady. Po Farskej rade bude zaujaté stanovisko.

12. Dnes o 14.30 hod. bude v kostole možnosť si vypočuť, o čom Farská rada dnes jednala. Tieto stretnutia budú pravidelné po každom zasadnutí Farskej rady, ktoré sa konajú približne na mesačnej báze.

13. Kalendár na webe je platný a je priebežne aktualizovaný. Podujatia uvedené na webe sa konajú, neuvedené sa nekonajú.

14. Bohoslužby Veľkého týždňa budú takto:
Streda – 7.30 pm

Veľkonočné trojdnie:

 Štvrtok – 8.30 pm Zelený štvrtok – Pamiatka Pánovej večere

 Piatok – 6.00 pm Veľký Piatok – Obrady Umučenia Pána

 Sobota – 6.00 pm Biela Sobota – vigília Pánovho zmŕtvychvstania

 Nedeľa – 1.00 pm Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania
                 ·  večerná svätá omša nebude !!!

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

STÁLE HĽADÁME A PONÚKAME:

a. Ak máte anglicky hovoriacich priateľov, môžete ich pozvať ku nám do misie na nedeľnú bohoslužbu. Sv. omša je simultánne tlmočená do anglického jazyka využívajúc tlmočnícke zariadenie a služby našej tlmočníčky Aťky.

b. Biblické stretnutia s o.Michaelom (v angličtine) sú prístupné pre všetkých. Konajú sa pravidelne každý piatok po svätej omši približne o 19.45 hod. v obývačke o. Michaela.

 

Odpoveď