Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Zažili sme duchovnú obnovu

IMG_3221

15. marca sa náš kostol v dopoludňajších hodinách zaplnil ľuďmi, hoci bola sobota. Dôvodom bola dlho očakávaná pôstna duchovná obnova.  Začali sme ju neformálne – raňajkami v triede.  Vonku svietilo jarné slnko, no nikomu neprekážalo sedieť v kostole a počúvať prednášky. Od vedúceho duchovnej obnovy, kňaza Janka Buca, sálalo totiž tiež slnko – v podobe slov plných nádeje. Počas dvoch prednášok s prezentáciou sme mali možnosť zamýšľať sa nad otázkou “Kto som?” a nachádzať svoju identitu v bezpodmienečnej Božej láske. Príjemnú atmosféru počas obnovy dotvárala hudba a spev Zuzky a Ferka Venglikovcov. Ich modlitby rozoznievali chrám v pravidelných intervaloch a dovolili hovorenému slovu preniknúť pod kožu. Popoludní sa zúčastnení mohli ponoriť do hlbšej meditácie počas adorácie. Priebežne s programom prebiehala v bočných kaplnkách svätá spoveď. Duchovná obnova vyvrcholila o 15.30 svätou omšou, no po jej skončení sa málokomu chcelo opustiť priestory misie …

Duchovná obnova nám pomohla očistiť zrak a znova si pripomenúť pravdu o Božom milosrdenstve. V mnohých nás zažala novú nádej a upevnila vieru v zázraky.  Bol to mimoriadne inšpirujúci deň s vynikajúcimi ľuďmi. Veríme,  že ďalšia duchovná obnova prevezme žezlo úspešnosti tejto pôstnej. Už teraz sa na ňu tešíme! Za zorganizovanie duchovnej obnovy ďakujeme Kike Dugovičovej. Za chutné občerstvenie, technické vybavenie a duchovnú prípravu  patrí tiež vďaka tímu dobrovoľníkov: Lenke, Erike, Mariánovi, Ferkovi a Gabimu.

Pre tých, ktorí počas duchovnej obnovy pocítili túžbu po hlbšom raste vo viere dávame do pozornosti ponuku osemtýždňového kurzu “Život v Duchu”, ktorý sa bude v našej farnosti konať počas nedeľných popoludní, pod vedením Kiky a jej spoluanimátorov. Ide o známy, v Katolíckej cirkvi dobre etablovaný kurz, ktorý oboznamuje hlbšie so základnými pravdami viery, pomáha vo vytvorení si vzťahu so Svätým písmom a účinnou modlitbou a dáva zrod zrelým kresťanom. Ak vás táto ponuka zaujala a máte záujem zistiť, kedy presne sa plánuje kurz konať, kontaktujte vedúcu Kiku čo najskôr na adrese: kikadugovic@gmail.com.

Odpoveď