Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 1. ADVENTNÚ NEDEĽU / 1. 12. – 8. 12. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Utorok – sv. Františka Xaverského, kňaza – spomienka
Piatok – sv. Mikuláša, biskupa
Sobota – sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi – spomienka
Nedeľa – 2. adventná

2. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Hľadáme naďalej animátorov – dobrovoľníkov, ktorí by pomáhali pri príprave k sviatosti birmovania a 1.sv.prijímaniu. Prihlásiť sa môžete u správcu misie alebo Janky Hupcejovej.

4. Na záver Roka sv. Cyrila a Metoda sa v nedeľu 8. decembra 2013 bude na oboch bohoslužbách o 13.00 a 19.30 hod. sláviť Božská liturgia sv. Jána Zlatoústeho (liturgia Východného obradu). Všetci ste na ňu srdečne pozvaní. Liturgiu bude sláviť o. Martin Demo.

5. Milí priatelia! Srdečne vás pozývame na kompletné divadelné predstavenie o sv. Cyrilovi a Metodovi, ktorý má názov Mučeníci Slova I a II. V lete sme pre vás hrali prvú časť, teraz si budete mať možnosť pozrieť celé predstavenie s prestávkou po prvej časti. Divadelné predstavenie sa odohrá na druhú adventnú nedeľu 8. decembra 2013 o 14.30 hod. v kostole SCM Our Lady of La Salette and St. Joseph na Melior Street (SE1 3QP).
Toto predstavenie bude slávnostne uzatvárať Rok sv. Cyrila a Metoda, a preto aj v našej misii mu venujeme celé popoludnie až do piatej hodiny. Káva a čaj budú v tento deň dostupné iba do 2.30 a cez divadelnú prestávku.
Hrať pre vás budú naši ochotníci, uvidíte aj nejakých nových, výborných hercov. Divadelný tím sa na vás teší a sľubuje, že sa opäť dobre pobavíte, zasmejete aj rozcítite.
Posledná dôležitá informácia: toto predstavenie bude posledné, čiže bude to derniéra. Zároveň bude simultánne tlmočené do angličtiny, a teda môžete naň pozvať aj tých priateľov, čo nerozumejú po slovensky.

6. Naša misia ponúka programy, podujatia a príležitosti, v ktorých môžu nájsť jednotlivci, či skupiny, svoje duchovné naplnenie, či sebarealizáciu ako prejav viery, či jednoducho svojej ľudskej dôstojnosti a túžby po živote. Misia ponúka túto príležitosť „starousadlíkom“ ako aj novým členom misie.
Blíži sa advent a Vianoce. Je príjemným a chvályhodným zvykom v našej misii usporiadať Štedrú večeru pre osamelých jedincov alebo páry, ktorí si chcú uchovať tradície Vianoc. Hľadáme ochotných dobrovoľníkov, ktorí by sa podujali uskutočniť túto nádhernú tradíciu v našej misii. Prihlásiť sa môžu u Kiky, Eriky alebo u mňa.

7. Upratovať a zdobiť kostol pred vianočnými sviatkami budeme v piatok 13. decembra 2013 po večernej svätej omši. Ďakujeme za každú formu príspevku k tejto službe Bohu, Cirkvi i SCM.

8. Na 3. adventnú nedeľu, 15. decembra 2013 pripravujeme charitatívnu akciu s názvom Vianočný dar. Ide o zbierku potravín a hygienických potrieb pre bezdomovcov. Viac informácii a zoznam potrebných veci si môžete vyzdvihnúť už dnes u Marcelky, Zuzky alebo Danky.
Vyzbierané dary venujeme františkánskym mníchom, pôsobiacim v Canning Town, ktorí 3-krát do týždňa pripravujú tzv. Soup kitchens pre ľudí bez domova.
Kávu, cukor, konzervy, bujóny, instantné polievky, toaletný papier, ale aj iné veci, každý podľa svojich možnosti a štedrosti, doneste prosím v nedeľu 15. novembra. Zaroveň hľadáme ochotných ľudí – keďže veríme, že Slováci sú štedrí, a očakávame, že darov bude mnoho – ktorí môžu venovať svoj čas, ruky a nohy a pomôžu s odnesením vyzbieraných darov na Canning Town.

9. Ak chcete dostávať čerstvé správy z misie emailom, zaregisturjte sa na stránke SCM. Registrácia je jednoduchá a rýchla. Každý pondelok vám príde do jedného emailu súhrn toho, čo bolo pridané na webstránku SCM (oznamy, podujatia, správy, fotografie a videá, tipy ap.)

10. Menovanie Farskej rady
K včerajšiemu dňu skončil mandát 1. Farskej rady. Chcem sa poďakovať všetkým členom za konštruktívnu spoluprácu, obetavosť a nasadenie na slávu nášho Pána, pre dobro Cirkvi a Slovenskej katolíckej misie v Londýne.
Oznamujem, že na základe §537 CIC (Kódexu cirkevného práva) a z poslania duchovného správcu SCM mne zvereného KBS a diecézou Westminster menujem do pozície členov Farskej rady pre nasledujúce funkčné obdobie (cirkevný rok 1.12.2013 – 30.11.2014) týchto farníkov:
Pre ďalšie funkčné obdobie potvrdzujem v pozícii člena FR týchto doterajších členov:
1. Jozef Pavúk
2. Andrea Ďuristová
3. Marcela Bzdilová
4. Juliana Sersenová
5. Kristína Dugovičová
6. Miroslava Hanáková
Za nových členov Farskej rady menujem:
7. Ľuboša Košúta
8. Mariána Baníka
Môžete za nimi prichádzať so svojimi podnetmi, návrhmi a ponukami na realizáciu ďalších projetkov budovania komunity, duchovného a kultúrneho života spoločenstva, voľnočasových aktivít ap.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď