Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA NEDEĽU KRISTA KRÁĽA / 24. – 1. 12. 2013 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Kataríny Alexandrijskej, panny a mučenice
Sobota – sv. Ondreja, apoštola – sviatok
Nedeľa – 1. adventná

2. Bohoslužby sú tento týždeň ako zvyčajne:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Hľadáme animátorov – dobrovoľníkov, ktorí by pomáhali pri príprave k sviatosti birmovania a 1.sv.prijímaniu. Prihlásiť sa môžete u správcu misie.

4. Vrátime sa v spomienkach a zážitkoch do leta v Brazílii, kde prebehli Svetové dni mládeže. Aké majú zážitky, aké skúsenosti a poznatky si odniesli z tohto stretnutia, nám budú rozprávať účastníci, naši mládežníci, Jolanka Sýkorová a Marián Dubiak.
Spolu s obrazovou prezentáciou a živým rozprávaním nás obohatia na stretnutí po svätej omši o 14.30 hod.

5. Drahí priatelia,
Pozývame vás na začiatku adventu sa zastaviť, stíšiť a nájsť pokoj a pravdu, ktorú tento svet berie.
Stretneme sa na duchovnej obnove v sobotu 30. novembra 2013 u nás v kostole na Melior Street, ktorá bude vedená saleziánom Pátrom Petrom Pagáčom.
Program:
11.00 -12.00 začneme občerstvením a modlitbou
12.00 -13.00 prednáška
13.00 -15.00 bude vystavená sviatosť Oltárna k poklone, počas ktorej bude možnosť pristúpiť k svätej spovedi
15.00 svätá omša
Tešíme sa na vás. Príďte sa povzbudť a aj takto budovať naše spoločenstvo.

6. Milí priatelia! Srdečne vás pozývame na kompletné divadelné predstavenie o sv. Cyrilovi a Metodovi, ktorý má názov Mučeníci Slova I a II. V lete sme pre vás hrali prvú časť, teraz si budete mať možnosť pozrieť celé predstavenie s prestávkou po prvej časti. Divadelné predstavenie sa odohrá na druhú adventnú nedeľu 8. decembra 2013 o 14.30 hod. v kostole SCM Our Lady of La Salette and St. Joseph na Melior Street (SE1 3QP).
Toto predstavenie bude slávnostne uzatvárať Rok sv. Cyrila a Metoda, a preto aj v našej misii mu venujeme celé popoludnie až do piatej hodiny. Káva a čaj budú v tento deň dostupné iba do 2.30 a cez divadelnú prestávku.
Hrať pre vás budú naši ochotníci, uvidíte aj nejakých nových, výborných hercov. Divadelný tím sa na vás teší a sľubuje, že sa opäť dobre pobavíte, zasmejete aj rozcítite.
Posledná dôležitá informácia: toto predstavenie bude posledné, čiže bude to derniéra. Zároveň bude simultánne tlmočené do angličtiny, a teda môžete naň pozvať aj tých priateľov, čo nerozumejú po slovensky.

7. Naša misia ponúka programy, podujatia a príležitosti, v ktorých môžu nájsť jednotlivci, či skupiny, svoje duchovné naplnenie, či sebarealizáciu ako prejav viery, či jednoducho svojej ľudskej dôstojnosti a túžby po živote. Misia ponúka túto príležitosť „starousadlíkom“ ako aj novým členom misie.
Blíži sa advent a Vianoce. Je príjemným a chvályhodným zvykom v našej misii usporiadať Štedrú večeru pre osamelých jedincov alebo páry, ktorí si chcú uchovať tradície Vianoc. Hľadáme ochotných dobrovoľníkov, ktorí by sa podujali uskutočniť túto nádhernú tradíciu v našej misii. Prihlásiť sa môžu u Kiky, Eriky alebo u mňa.

8. Je skvelé, keď mnohí Slováci a Česi sú kreatívni, chcú zmysluplne prežívať svoj život, naplniť svoje dary a talenty, zručnosť a skúsenosti, a ponúkajú ich aj ako službu krajanom.
Naša Elenka ponúka možnosť objednať si u nej tradičné vianočné oplátky. Zastavte sa za ňou po svätej omši a dohodnite sa spolu.
Rovnako aj Marína ponúka výrobu zaujímavých keramických predmetov a perníkov ( www.marinasgifts.co.uk ).
Môžu poslúžiť aj ako pekný a nášmu národu vlastný vianočný darček, či pozornosť priateľom a kolegom v práci.
Je chvályhodné, že sa dokážu podeliť so ziskom aj v prospech nás všetkých darom pre SCM.

9. Upratovať a zdobiť kostol pred vianočnými sviatkami budeme v piatok 13. decembra 2013 po večernej svätej omši. Ďakujeme za každú formu príspevku k tejto službe Bohu, Cirkvi i SCM.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď